Egy igazán különleges formájú zöldség, amiből ízletes krémlevest készíthetünk, kevés hozzávalóból, nagyon rövid idő alatt.
Hozzávalók:
A leveshez:
1 csillagtök
1 kisebb zsenge cukkini
2 közepes szem krumpli
1 húsleves kocka
só, fehérbors
1 db tömlős füstölt sajt
Levesbetét:
1 zacskó színes mini tortellini
A zöldségeket megpucolom, kivéve a cukkinit, őt csak jól megmosom. A krumplit kisebbre, a patisszont és a cukkinit nagyobbra kockázom, majd forró vízben, annyival, hogy kb. 2 ujjnyira ellepje a zöldségeket, felteszem őket főni. Hozzáadom a fűszereket is, a leveskockát is a vízbe dobom, majd újraforrástól számított kb.15 perc alatt puhára főzöm. Időközben a mini tortelliniket sós vízben kifőzöm. Amikor a leves alapanyagai kellően megpuhultak, botmixerrel lepürésítem, visszateszem a tűzre, beleolvasztom a füstölt sajtot. Ha ezzel is megvagyok, a kívánt sűrűségűre 'hígítom' a levest, majd kóstolom, és ízlés szerint sózom még, amennyiben szükséges. Forrón, a fogkeményre főzött tésztával tálalom.