Kata konyhája - Utolsó kommentek
blfr2@https://blog.hu
©2024 blog.hu
https://katakonyhaja.blog.hu/2023/01/24/turoval_es_binzaval_toltott_gombafejek_kata_konyhajabol/full_commentlist/1#c41806056
Válasz erre: Túróval és binzával töltött gombafejek Kata konyhájából
2023-01-26T10:58:59+01:00
2023-01-26T10:58:59+01:00
orkat
http://blog.hu/user/779546
<a href="https://katakonyhaja.blog.hu/2023/01/24/turoval_es_binzaval_toltott_gombafejek_kata_konyhajabol?full_commentlist=1#c41803666" class="reply_nick_77534" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 41803666 );">@HgGina</a>: Az általam vásárolt termékről írtam le. Ott így volt.
https://katakonyhaja.blog.hu/2023/01/24/turoval_es_binzaval_toltott_gombafejek_kata_konyhajabol/full_commentlist/1#c41803666
Válasz erre: Túróval és binzával töltött gombafejek Kata konyhájából
2023-01-25T02:49:30+01:00
2023-01-25T02:49:30+01:00
HgGina
http://blog.hu/user/77534
Brindza, dz-vel!<br />
Nem binza és nem brinza.
https://katakonyhaja.blog.hu/2022/11/28/gesztenyes_tiramisu_kata_konyhajabol/full_commentlist/1#c41688210
Válasz erre: Gesztenyés tiramisu Kata konyhájából
2022-12-03T16:37:30+01:00
2022-12-03T16:37:30+01:00
orkat
http://blog.hu/user/779546
<a href="https://katakonyhaja.blog.hu/2022/11/28/gesztenyes_tiramisu_kata_konyhajabol?full_commentlist=1#c41683718" class="reply_nick_455808" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 41683718 );">@pollenke</a>: A Hullala jelen esetben növényi tejszín.
https://katakonyhaja.blog.hu/2022/11/28/gesztenyes_tiramisu_kata_konyhajabol/full_commentlist/1#c41683718
Válasz erre: Gesztenyés tiramisu Kata konyhájából
2022-12-01T15:41:54+01:00
2022-12-01T15:41:54+01:00
pollenke
http://blog.hu/user/455808
Mi a csuda az a hullala ? A neten rákeresve lehet főzőkrém , habalapanyag vagy habspray - ebben a receptben melyik ?
https://katakonyhaja.blog.hu/2017/03/21/rakott_karfiol_egyszeruen/full_commentlist/1#c41129122
Válasz erre: Rakott karfiol egyszerűen
2022-01-06T11:13:51+01:00
2022-01-06T11:13:51+01:00
48lujza
http://blog.hu/user/601176
Köszönöm a receptet. Nagyon tetszik. Most elkészítem. Biztosan nagyon finom lesz.
https://katakonyhaja.blog.hu/2018/05/07/keksajtos_pogacsa/full_commentlist/1#c37430346
Válasz erre: Kéksajtos pogácsa
2019-07-16T17:05:32+02:00
2019-07-16T17:05:32+02:00
orkat
http://blog.hu/user/779546
<a href="https://katakonyhaja.blog.hu/2018/05/07/keksajtos_pogacsa?full_commentlist=1#c37400414" class="reply_nick_1285651" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 37400414 );">@takacsveca93</a>: Kíváncsian várom, hogy sikerült?
https://katakonyhaja.blog.hu/2018/05/07/keksajtos_pogacsa/full_commentlist/1#c37400414
Válasz erre: Kéksajtos pogácsa
2019-07-07T19:18:44+02:00
2019-07-07T19:18:44+02:00
takacsveca93
http://blog.hu/user/1285651
A kék sajtot nem szeretem nagyon, de így pogácsában meg pizzán szívesen megeszem, az alapanyagokat megnéztem az interneten, hogy hova menjek vásárolni <a rel="nofollow" href="https://www.ujsagomat.hu/spar/akcios-ujsag-csutortoktol-04-07-2019-0/">www.ujsagomat.hu/spar/akcios-ujsag-csutortoktol-04-07-2019-0/</a>
https://katakonyhaja.blog.hu/2019/06/10/croissant_reggeli_az_egesz_csaladnak/full_commentlist/1#c37301534
Válasz erre: Hamis croissant - reggeli az egész családnak
2019-06-11T19:43:28+02:00
2019-06-11T19:43:28+02:00
Rómaikömény
http://blog.hu/user/1410564
Ez nem croissant
https://katakonyhaja.blog.hu/2018/02/13/gomboc_a_legegyszerubben/full_commentlist/1#c37301330
Válasz erre: Gombóc - a legegyszerűbben
2019-06-11T18:50:50+02:00
2019-06-11T18:50:50+02:00
orkat
http://blog.hu/user/779546
<a href="https://katakonyhaja.blog.hu/2018/02/13/gomboc_a_legegyszerubben?full_commentlist=1#c37268902" class="reply_nick_1285651" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 37268902 );">@takacsveca93</a>: Én is próbáltam már gluténmentes ételeket készíteni, bevallom, nem sok sikerrel...<br />
Örülök, hogy találtál fogadra valót a receptek között!<br />
Igyekszem frissíteni a repertoáromat, hogy mindenki találjon kedvre valót a finomságok között.<br />
Remélem, máskor is megosztod a tapasztalataidat velem!
https://katakonyhaja.blog.hu/2018/02/13/gomboc_a_legegyszerubben/full_commentlist/1#c37268902
Válasz erre: Gombóc - a legegyszerűbben
2019-06-02T21:12:06+02:00
2019-06-02T21:12:06+02:00
takacsveca93
http://blog.hu/user/1285651
Kipróbáltam, a lisztet helyettesítettem gluténmentes lisztkeverékkel, picit fura lett miatta az állaga, de egész finom lett. Kipróbáltam már pár receptet az oldaladról és mindegyik isteni :)<br /><a rel="nofollow" href="https://www.ujsagomat.hu/spar/akcios-ujsag-csutortoktol-30-05-2019-0/">www.ujsagomat.hu/spar/akcios-ujsag-csutortoktol-30-05-2019-0/</a> nézelődtem amúgy, h be tudom-e szerezni akciósan esetleg az alapanyagokat, főleg így hónap végén..
https://katakonyhaja.blog.hu/2019/05/19/husos_batyu_239/full_commentlist/1#c37204720
Válasz erre: Húsos batyu
2019-05-19T11:21:24+02:00
2019-05-19T11:21:24+02:00
orkat
http://blog.hu/user/779546
<a href="https://katakonyhaja.blog.hu/2019/05/19/husos_batyu_239?full_commentlist=1#c37204246" class="reply_nick_1133950" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 37204246 );">@Méhészborz</a>: Milyen kedvesen hívja fel a figyelmemet a tévedésemre... Irigylésre méltó a stílusa és a modora. Köszönöm az észrevételt, javítom. Ja, és már számolnom sem kell :))
https://katakonyhaja.blog.hu/2019/05/19/husos_batyu_239/full_commentlist/1#c37204246
Válasz erre: Húsos batyu
2019-05-19T09:58:15+02:00
2019-05-19T09:58:15+02:00
Méhészborz
http://blog.hu/user/1133950
250 dkg vaj? Talán érdemes lenne elolvasni a postot kirakás előtt.<br /><br />
Mi jön ki abból, ha fél kiló lisztet összekeverünk két és fél kiló vajjal? <br /><br />
De az is lehet, hogy 250 gramm vajra gondolt, amit egyszerűen 25 dekának <br /><br />
is lehet írni.
https://katakonyhaja.blog.hu/2019/05/15/oroszkrem_torta_kata_konyhajabol/full_commentlist/1#c37195196
Válasz erre: Oroszkrém torta Kata konyhájából
2019-05-17T08:33:53+02:00
2019-05-17T08:33:53+02:00
orkat
http://blog.hu/user/779546
<a href="https://katakonyhaja.blog.hu/2019/05/15/oroszkrem_torta_kata_konyhajabol?full_commentlist=1#c37190464" class="reply_nick_130527" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 37190464 );">@hcs57</a>: Biztosan finom, sőt, lehet, hogy még finomabb is a fehér krémes verzió. Mi viszont így és ezt szeretjük. Ahány ház, annyi szokás. Ettől a torta még lehet jó...
https://katakonyhaja.blog.hu/2019/05/15/oroszkrem_torta_kata_konyhajabol/full_commentlist/1#c37190464
Válasz erre: Oroszkrém torta Kata konyhájából
2019-05-15T21:14:32+02:00
2019-05-15T21:14:32+02:00
hcs57
http://blog.hu/user/130527
Sajnálatos, hogy a krém pudingból készül.. A jó tortában fehér krém van.
https://katakonyhaja.blog.hu/2019/03/07/kremes_kata_konyhajabol/full_commentlist/1#c36871244
Válasz erre: Krémes - Kata konyhájából
2019-03-10T14:39:05+01:00
2019-03-10T14:39:05+01:00
orkat
http://blog.hu/user/779546
<a href="https://katakonyhaja.blog.hu/2019/03/07/kremes_kata_konyhajabol?full_commentlist=1#c36869540" class="reply_nick_463038" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 36869540 );">@krupecka</a>: Köszi Eszter! Jól esik a biztatás! Nem feltétlenül kell osztálytalálkozó, eljöhetsz hozzánk is bármikor, szívesen sütök Neked fogadravalót!
https://katakonyhaja.blog.hu/2019/03/07/kremes_kata_konyhajabol/full_commentlist/1#c36869542
Válasz erre: Krémes - Kata konyhájából
2019-03-10T08:16:37+01:00
2019-03-10T08:16:37+01:00
krupecka
http://blog.hu/user/463038
@krupecka (=Bakos Eszter:)
https://katakonyhaja.blog.hu/2019/03/07/kremes_kata_konyhajabol/full_commentlist/1#c36869540
Válasz erre: Krémes - Kata konyhájából
2019-03-10T08:15:44+01:00
2019-03-10T08:15:44+01:00
krupecka
http://blog.hu/user/463038
Katám, nagy kár, hogy sosincs osztálytalálkozó, mert arra süthetnél egy (vagy 7) ilyen csodálatos sütit. Mindig olvaslak, szuper vagy!
https://katakonyhaja.blog.hu/2019/03/07/kremes_kata_konyhajabol/full_commentlist/1#c36860978
Válasz erre: Krémes - Kata konyhájából
2019-03-08T08:34:13+01:00
2019-03-08T08:34:13+01:00
orkat
http://blog.hu/user/779546
<a href="https://katakonyhaja.blog.hu/2019/03/07/kremes_kata_konyhajabol?full_commentlist=1#c36859462" class="reply_nick_1439842" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 36859462 );">@Nederland</a>: Tényleg az! Érdemes kipróbálni! :)
https://katakonyhaja.blog.hu/2019/03/07/kremes_kata_konyhajabol/full_commentlist/1#c36859462
Válasz erre: Krémes - Kata konyhájából
2019-03-07T17:49:09+01:00
2019-03-07T17:49:09+01:00
Nederland
http://blog.hu/user/1439842
Hú ez fincsinek néz ki!
https://katakonyhaja.blog.hu/2014/10/08/krumplis_tarhonya_ahogy_kata_konyhajaban_keszul/full_commentlist/1#c36810413
Válasz erre: Krumplis tarhonya, ahogy Kata konyhájában készül
2019-02-26T16:24:27+01:00
2019-02-26T16:24:27+01:00
Nyunyó33
http://blog.hu/user/1334950
a " kicsit kemény " tésztát az olaszok külön névvel illetik: dente keménységűnek hívják a nem puhára főzött tésztát
https://katakonyhaja.blog.hu/2013/05/06/tuti_brownie_recept/full_commentlist/1#c36330114
Válasz erre: Tuti brownie recept
2018-12-17T05:52:14+01:00
2018-12-17T05:52:14+01:00
orkat
http://blog.hu/user/779546
<a href="https://katakonyhaja.blog.hu/2013/05/06/tuti_brownie_recept?full_commentlist=1#c36328704" class="reply_nick_1410602" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 36328704 );">@Zsuzsanna Harmati</a>: Igazán örülök! Egészségetekre!
https://katakonyhaja.blog.hu/2013/05/06/tuti_brownie_recept/full_commentlist/1#c36328704
Válasz erre: Tuti brownie recept
2018-12-16T22:17:14+01:00
2018-12-16T22:17:14+01:00
Zsuzsanna Harmati
http://blog.hu/user/1410602
Nagyon nagy sikere volt! Köszönjük a receptet! :)
https://katakonyhaja.blog.hu/2014/02/23/tarhonyas_rakottas/full_commentlist/1#c35309524
Válasz erre: Tarhonyás rakottas
2018-06-03T12:32:29+02:00
2018-06-03T12:32:29+02:00
Széles Ágnes
http://blog.hu/user/1146040
Már korábban elmentettem ezt a receptet, de csak ma készítettem el. Az egész családnak nagyon ízlett, finom, szaftos lett. Én nem használhatok tejfölt, ezért besamelmártást készítettem fokhagymás ízesítéssel, és ezt rétegeztem bele a pörköltösen elkészített darált hússal. Máskor is el fogom készíteni.
https://katakonyhaja.blog.hu/2017/08/07/patisszon_sajtos-magos_bundaban/full_commentlist/1#c33545570
Válasz erre: Patisszon sajtos-magos bundában
2017-08-08T07:24:31+02:00
2017-08-08T07:24:31+02:00
orkat
http://blog.hu/user/779546
<a href="http://katakonyhaja.blog.hu/2017/08/07/patisszon_sajtos-magos_bundaban?full_commentlist=1#c33545354" class="reply_nick_1246797" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 33545354 );">@kismakiii</a>: Nagy kedvencünk nekünk is. Alig lehet abbahagyni! :))
https://katakonyhaja.blog.hu/2017/08/07/patisszon_sajtos-magos_bundaban/full_commentlist/1#c33545354
Válasz erre: Patisszon sajtos-magos bundában
2017-08-08T04:32:50+02:00
2017-08-08T04:32:50+02:00
kismakiii
http://blog.hu/user/1246797
Pont tegnap csináltam, imádtam:)
https://katakonyhaja.blog.hu/2017/07/28/gofri_kata_konyhajabol/full_commentlist/1#c33511914
Válasz erre: Gofri Kata konyhájából
2017-08-02T17:59:37+02:00
2017-08-02T17:59:37+02:00
orkat
http://blog.hu/user/779546
<a href="http://katakonyhaja.blog.hu/2017/07/28/gofri_kata_konyhajabol?full_commentlist=1#c33505096" class="reply_nick_171475" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 33505096 );">@Peetee</a>: Az én sütőmben kb. 15 darab gofri készül el ebből a mennyiségből, bár kétségtelen, hogy kiadós. A mi családunk rajong a gofriért, így kb. 6-8 embernek elegendő a fent írt adag. Mindenki úgy kalkulálhat, változtathat a recepten, ahogy neki tetszik. Gondolom a gofri vastagsága, mérete sem mindegy, így más számadatok is felmerülhetnek. <br />
Mi is NAGYON szeretjük ezt a receptet!
https://katakonyhaja.blog.hu/2017/07/28/gofri_kata_konyhajabol/full_commentlist/1#c33505096
Válasz erre: Gofri Kata konyhájából
2017-08-01T16:09:42+02:00
2017-08-01T16:09:42+02:00
Peetee
http://blog.hu/user/171475
Tökjó a recept, de 40dkg liszttel egy focicsapatnak elegendő (~40-60db) gofrit fogunk tudni sütni...a fele sőt a negyede is elég szerintem, főleg ha lekvárokkal és tejszínhabbal bolondítjuk!
https://katakonyhaja.blog.hu/2016/12/31/mogyoros_csok_132/full_commentlist/1#c32100665
Válasz erre: Mogyorós csók
2017-01-07T06:57:51+01:00
2017-01-07T06:57:51+01:00
orkat
http://blog.hu/user/779546
<a href="http://katakonyhaja.blog.hu/2016/12/31/mogyoros_csok_132?full_commentlist=1#c32100141" class="reply_nick_1005552" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 32100141 );">@Rózsa Boros</a>: Amióta egyszer megsütöttem, felváltva dióval és mogyoróval, de folyamatosan kell készítenem. Csodálatos kísérője egy csésze kávénak vagy egy bögre kakaónak. :)<br /><br />
Nagyon jól hangzik ez az almatorta is!!! Biztos finom lett!<br /><br />
További jó sütést-főzést kívánok!<br />
Orkat
https://katakonyhaja.blog.hu/2016/12/31/mogyoros_csok_132/full_commentlist/1#c32100141
Válasz erre: Mogyorós csók
2017-01-06T23:17:21+01:00
2017-01-06T23:17:21+01:00
Rózsa Boros
http://blog.hu/user/1005552
nagyon jól néz ki, emlékszem, gyerekkoromban sokat készített anya, örülök, hogy rátaláltam, remélem a család is imádni fogja... a lidlkonyha oldalán is nagyon jó receptek vannak, ajánlom a sütni főzni szerető háziasszonyok figyelmébe, most lett kész a Joghurtos-fűszeres almatortám, és isteni
https://katakonyhaja.blog.hu/2016/12/30/almas-kakaos-fahejas_kevert_suti/full_commentlist/1#c32057087
Válasz erre: Almás-kakaós-fahéjas kevert süti
2016-12-31T13:54:18+01:00
2016-12-31T13:54:18+01:00
orkat
http://blog.hu/user/779546
<a href="http://katakonyhaja.blog.hu/2016/12/30/almas-kakaos-fahejas_kevert_suti?full_commentlist=1#c32051151" class="reply_nick_1200349" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 32051151 );">@Johan Coopy</a>: Örülök, hogy tetszik a recept! Alapvetően mi sem rajongunk a piskótás dolgokért, ez a süti azonban pontosan a szaftossága miatt megmaradt a kedvencek között. :) <br />
Remélem, hasonlított a gyermekkori süteményre!<br />
Üdv,<br />
Orkat
https://katakonyhaja.blog.hu/2016/12/30/almas-kakaos-fahejas_kevert_suti/full_commentlist/1#c32051151
Válasz erre: Almás-kakaós-fahéjas kevert süti
2016-12-30T14:40:26+01:00
2016-12-30T14:40:26+01:00
Johan Coopy
http://blog.hu/user/1200349
Köszönöm az ötletet, ki is fogom próbálni. Nyilván az alma miatt lett olyan szaftos. Gyerekkoromban sokszor ettem hasonlót, de már nem emlékszem, mi volt a neve a sütinek. <br />
Üdv: Coopy <a rel="nofollow" href="http://boltertekelo.blog.hu/">boltertekelo.blog.hu/</a>
https://katakonyhaja.blog.hu/2016/12/05/mogyoros-kakaos_poffetegek/full_commentlist/1#c31898845
Válasz erre: Mogyorós-kakaós pöfetegek
2016-12-06T13:24:11+01:00
2016-12-06T13:24:11+01:00
orkat
http://blog.hu/user/779546
<a href="http://katakonyhaja.blog.hu/2016/12/05/mogyoros-kakaos_poffetegek?full_commentlist=1#c31898551" class="reply_nick_870429" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 31898551 );">@nagyondurva</a>: Nem említettem ugyan a gombát a receptben, de javítottam, és köszönöm az észrevételt.
https://katakonyhaja.blog.hu/2016/12/05/mogyoros-kakaos_poffetegek/full_commentlist/1#c31898551
Válasz erre: Mogyorós-kakaós pöfetegek
2016-12-06T12:48:26+01:00
2016-12-06T12:48:26+01:00
nagyondurva
http://blog.hu/user/870429
"Nevével ellentétben nem gomba"<br /><br />
Az érdekes is lenne, mivel a gomba neve pöfeteg, nem pedig "pöffeteg". És valószínűleg a sütemény nevében is így volt eredetileg.
https://katakonyhaja.blog.hu/2014/10/08/krumplis_tarhonya_ahogy_kata_konyhajaban_keszul/full_commentlist/1#c30714564
Válasz erre: Krumplis tarhonya, ahogy Kata konyhájában készül
2016-07-05T15:53:12+02:00
2016-07-05T15:53:12+02:00
orkat
http://blog.hu/user/779546
<a href="http://katakonyhaja.blog.hu/2014/10/08/krumplis_tarhonya_ahogy_kata_konyhajaban_keszul?full_commentlist=1#c30615280" class="reply_nick_1129000" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 30615280 );">@Butt_Bazaar_dot_net</a>: Remélem, ízlett! Pont az olcsósága miatt szeretjük, mert emellett nagyon finom is. Minden igazi magyaros íz benne van...
https://katakonyhaja.blog.hu/2014/10/08/krumplis_tarhonya_ahogy_kata_konyhajaban_keszul/full_commentlist/1#c30615280
Válasz erre: Krumplis tarhonya, ahogy Kata konyhájában készül
2016-06-21T05:27:08+02:00
2016-06-21T05:27:08+02:00
ButtBazaar
http://blog.hu/user/1129000
Ez tényleg jónak tűnik, olcsó és kiadós, és pont van itthol minden hozzávaló, azt hiszem ma ki is próbálom!
https://katakonyhaja.blog.hu/2016/04/02/hortobagyi_palacsinta_kata_konyhajabol/full_commentlist/1#c30324826
Válasz erre: Hortobágyi palacsinta - Kata konyhájából
2016-05-19T11:35:45+02:00
2016-05-19T11:35:45+02:00
Csak Norris
http://blog.hu/user/452867
"Kíváncsi lennék, hogy a hófehér húsból hogyan lehetne ennél élénkebb színt kreálni? "<br /><br />
Gondolom sok paprikával, vagy az "gészséges" ételfestékkel.:)
https://katakonyhaja.blog.hu/2016/04/02/hortobagyi_palacsinta_kata_konyhajabol/full_commentlist/1#c30016390
Válasz erre: Hortobágyi palacsinta - Kata konyhájából
2016-04-07T21:19:21+02:00
2016-04-07T21:19:21+02:00
orkat
http://blog.hu/user/779546
<a href="http://katakonyhaja.blog.hu/2016/04/02/hortobagyi_palacsinta_kata_konyhajabol?full_commentlist=1#c30014448" class="reply_nick_131845" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 30014448 );">@MittuDomain</a>: :)
https://katakonyhaja.blog.hu/2016/04/02/hortobagyi_palacsinta_kata_konyhajabol/full_commentlist/1#c30014448
Válasz erre: Hortobágyi palacsinta - Kata konyhájából
2016-04-07T17:24:48+02:00
2016-04-07T17:24:48+02:00
MittuDomain
http://blog.hu/user/131845
<a href="http://katakonyhaja.blog.hu/2016/04/02/hortobagyi_palacsinta_kata_konyhajabol?full_commentlist=1#c30010896" class="reply_nick_779546" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 30010896 );">@orkat</a>: Rendben,értem amit írsz,-bár nekem idegen dolgok ezek- nem vagyunk egyformák,mindenki azt használ amit jónak lát,rosszat biztos nem akartál én meg nem akartam trollkodni,bocsi!
https://katakonyhaja.blog.hu/2016/04/02/hortobagyi_palacsinta_kata_konyhajabol/full_commentlist/1#c30010944
Válasz erre: Hortobágyi palacsinta - Kata konyhájából
2016-04-07T09:13:47+02:00
2016-04-07T09:13:47+02:00
orkat
http://blog.hu/user/779546
Nem gondolom, hogy főbenjáró bűnt követtem volna el akkor, amikor kiegészítő lehetőségként megemlítettem a pörkölt kockát. Senkit nem köteleztem a használatára, és a recept eredetileg a pörkölt/paprikás alapot javasolja. Ha kevésnek bizonyulna szósz mennyisége, és nincs idő újabb pörkölt alappal vacakolni, pótlásnak javasoltam.
https://katakonyhaja.blog.hu/2016/04/02/hortobagyi_palacsinta_kata_konyhajabol/full_commentlist/1#c30010910
Válasz erre: Hortobágyi palacsinta - Kata konyhájából
2016-04-07T09:08:16+02:00
2016-04-07T09:08:16+02:00
orkat
http://blog.hu/user/779546
<a href="http://katakonyhaja.blog.hu/2016/04/02/hortobagyi_palacsinta_kata_konyhajabol?full_commentlist=1#c29923272" class="reply_nick_60411" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 29923272 );">@Before</a>: 'semmilyen, fehér, pépes izé,' - csirkemellből készült húspép. Kíváncsi lennék, hogy a hófehér húsból hogyan lehetne ennél élénkebb színt kreálni? Majdnem tiszta színhús a töltelék... (A pépesség pedig a kisgyerekeim miatt van, ha esetleg elkerülte volna a figyelmet...)
https://katakonyhaja.blog.hu/2016/04/02/hortobagyi_palacsinta_kata_konyhajabol/full_commentlist/1#c30010896
Válasz erre: Hortobágyi palacsinta - Kata konyhájából
2016-04-07T09:06:02+02:00
2016-04-07T09:06:02+02:00
orkat
http://blog.hu/user/779546
<a href="http://katakonyhaja.blog.hu/2016/04/02/hortobagyi_palacsinta_kata_konyhajabol?full_commentlist=1#c29923254" class="reply_nick_131845" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 29923254 );">@MittuDomain</a>: Én másként látom. A leveskocka használatát nem tartom bűnnek, de nyilván nem azt részesítem előnyben, ha van friss zöldség is. Mégis, lehetnek olyan időhiányos helyzetek, amikor az ember 'bűnbe eshet'. <br /><br />
A 'nyomorult' hortobágyi valódi pörkölt alapot kapott a recept szerint - de ha nincs plusz 15 perced az újabb alap elkészítésével vacakolni, és szeretnél több szószhoz jutni...
https://katakonyhaja.blog.hu/2016/04/02/hortobagyi_palacsinta_kata_konyhajabol/full_commentlist/1#c29932038
Válasz erre: Hortobágyi palacsinta - Kata konyhájából
2016-04-05T09:28:27+02:00
2016-04-05T09:28:27+02:00
Csak Norris
http://blog.hu/user/452867
<a href="http://katakonyhaja.blog.hu/2016/04/02/hortobagyi_palacsinta_kata_konyhajabol?full_commentlist=1#c29927898" class="reply_nick_385884" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 29927898 );">@boxorka</a>: Most nem értem, a hortobágyi palacsintával van bajod, vagy az elkészítési módjával?<br /><br />
Egyébként kajában az a szó hogy retró, netto hülyeség.<br />
Ha így hívnák akkor rögtön roppant rendi lenne: "crêpes de Hortobágy " :DDD<br /><br />
"Az étel valójában nem a Hortobágyról származik. Az 1958-as brüsszeli világkiállításra találta ki egy szakács, és egyszerű marketing-fogásként kapta ezt a nevet. Hamar népszerű étellé vált, és ma már minden rendes szakácskönyvben, minden étlapon szerepel. Egy hasonló recept már az 1930-as években is volt publikálva."<br />
(Forräs: Wiki)<br /><br />
Tehát a rendszer csak felkapta, de kompatiilis Volt nyugat európával.
https://katakonyhaja.blog.hu/2016/04/02/hortobagyi_palacsinta_kata_konyhajabol/full_commentlist/1#c29928176
Válasz erre: Hortobágyi palacsinta - Kata konyhájából
2016-04-04T16:28:18+02:00
2016-04-04T16:28:18+02:00
kapusedző
http://blog.hu/user/474075
<a href="http://katakonyhaja.blog.hu/2016/04/02/hortobagyi_palacsinta_kata_konyhajabol?full_commentlist=1#c29927898" class="reply_nick_385884" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 29927898 );">@boxorka</a>: Azért még lehet ezt turbózni. Esetleg egy kis piros arannyal. Az még finomabbá tenné! :D<br />
Ez olyan, mint a marhahúsleves kockából...
https://katakonyhaja.blog.hu/2016/04/02/hortobagyi_palacsinta_kata_konyhajabol/full_commentlist/1#c29927898
Válasz erre: Hortobágyi palacsinta - Kata konyhájából
2016-04-04T15:45:46+02:00
2016-04-04T15:45:46+02:00
Csak jelzem, ez a kádári gasztronómia agyszüleménye. A pörköltkocka mellé hiányolom a jó öreg vegetát, akkor lenne igazi retró borzadály...
https://katakonyhaja.blog.hu/2016/04/02/hortobagyi_palacsinta_kata_konyhajabol/full_commentlist/1#c29923272
Válasz erre: Hortobágyi palacsinta - Kata konyhájából
2016-04-03T21:00:59+02:00
2016-04-03T21:00:59+02:00
Before
http://blog.hu/user/60411
Hát, ez így elég visszataszító. Főleg az a semmilyen, fehér, pépes izé, mint töltelék... :(
https://katakonyhaja.blog.hu/2016/04/02/hortobagyi_palacsinta_kata_konyhajabol/full_commentlist/1#c29923254
Válasz erre: Hortobágyi palacsinta - Kata konyhájából
2016-04-03T20:59:01+02:00
2016-04-03T20:59:01+02:00
MittuDomain
http://blog.hu/user/131845
<a href="http://katakonyhaja.blog.hu/2016/04/02/hortobagyi_palacsinta_kata_konyhajabol?full_commentlist=1#c29922792" class="reply_nick_779546" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 29922792 );">@orkat</a>: Nyilván, nyomába sem ér az eredetinek...:)köszi<br /><br />
(ha én kajablogot üzemeltetnék, nem mernék leírni ilyeneket hogy pörkölt kocka,vegeta,leveskocka stb..)<br /><br />
Jelen esetben mennyiből állna egy pörkölt alapot összedobni a cél érdekében,nem vagyok szakács de szerintem még egy nyomorult hortobágyi is megérdemelne ennyit.
https://katakonyhaja.blog.hu/2016/04/02/hortobagyi_palacsinta_kata_konyhajabol/full_commentlist/1#c29922792
Válasz erre: Hortobágyi palacsinta - Kata konyhájából
2016-04-03T19:47:23+02:00
2016-04-03T19:47:23+02:00
orkat
http://blog.hu/user/779546
<a href="http://katakonyhaja.blog.hu/2016/04/02/hortobagyi_palacsinta_kata_konyhajabol?full_commentlist=1#c29921830" class="reply_nick_131845" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 29921830 );">@MittuDomain</a>: Ez is egy lehetőség, ha esetleg ki kellene pótolni a szaft maradékot... Nyilván, nyomába sem ér az eredetinek, de segíthet áthidalni a problémát.
https://katakonyhaja.blog.hu/2016/04/02/hortobagyi_palacsinta_kata_konyhajabol/full_commentlist/1#c29921830
Válasz erre: Hortobágyi palacsinta - Kata konyhájából
2016-04-03T16:23:39+02:00
2016-04-03T16:23:39+02:00
MittuDomain
http://blog.hu/user/131845
PÖRKÖLT KOCKA<br />
atyaisten :(
https://katakonyhaja.blog.hu/2014/09/19/sajtos_egyben_sult_fasirt_tojassal_toltve_bacon_bundaban/full_commentlist/1#c29881008
Válasz erre: Sajtos egyben sült fasírt tojással töltve, bacon bundában
2016-03-29T13:29:57+02:00
2016-03-29T13:29:57+02:00
orkat
http://blog.hu/user/779546
<a href="http://katakonyhaja.blog.hu/2014/09/19/sajtos_egyben_sult_fasirt_tojassal_toltve_bacon_bundaban?full_commentlist=1#c29852768" class="reply_nick_1112250" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 29852768 );">@Arpadne Szilagyi</a>: Nagyon örülök, hogy ilyen sikere volt! :) (...és remélem, lesz is!) <br />
A napokban brokkolis változatát is megsütöttem. Szerintem érdemes kipróbálni!
https://katakonyhaja.blog.hu/2014/09/19/sajtos_egyben_sult_fasirt_tojassal_toltve_bacon_bundaban/full_commentlist/1#c29852768
Válasz erre: Sajtos egyben sült fasírt tojással töltve, bacon bundában
2016-03-25T03:50:31+01:00
2016-03-25T03:50:31+01:00
Arpadne Szilagyi
http://blog.hu/user/1112250
Már előre megsütöttem
https://katakonyhaja.blog.hu/2016/02/06/kis_kiflik_az_egeszseg_jegyeben/full_commentlist/1#c29514698
Válasz erre: Kis kiflik - az egészség jegyében
2016-02-07T17:48:50+01:00
2016-02-07T17:48:50+01:00
orkat
http://blog.hu/user/779546
<a href="http://katakonyhaja.blog.hu/2016/02/06/kis_kiflik_az_egeszseg_jegyeben?full_commentlist=1#c29514610" class="reply_nick_1083506" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 29514610 );">@purpledragon</a>: Jobb, mintha disznózsír lenne... Muszáj valamilyen zsiradékot használni, méghozzá nagyobb mennyiségben, különben nagyon száraz lesz az eredmény...
https://katakonyhaja.blog.hu/2016/02/06/kis_kiflik_az_egeszseg_jegyeben/full_commentlist/1#c29514610
Válasz erre: Kis kiflik - az egészség jegyében
2016-02-07T17:35:28+01:00
2016-02-07T17:35:28+01:00
skylin
http://blog.hu/user/1083506
2dl olaj???? Az egészség jegyében? :D : D
https://katakonyhaja.blog.hu/2015/10/12/spenotos_palacsinta_batyuk/full_commentlist/1#c28343114
Válasz erre: Spenótos palacsintabatyuk
2015-10-14T13:45:41+02:00
2015-10-14T13:45:41+02:00
orkat
http://blog.hu/user/779546
<a href="http://katakonyhaja.blog.hu/2015/10/12/spenotos_palacsinta_batyuk?full_commentlist=1#c28338098" class="reply_nick_4203" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 28338098 );">@MosoMasa</a>: Javítottam, köszönöm.
https://katakonyhaja.blog.hu/2015/10/12/spenotos_palacsinta_batyuk/full_commentlist/1#c28338098
Válasz erre: Spenótos palacsintabatyuk
2015-10-13T19:46:23+02:00
2015-10-13T19:46:23+02:00
MosoMasa
http://blog.hu/user/4203
Mondjuk a palacsintabatyu egy szó, amúgy érdekes
https://katakonyhaja.blog.hu/2015/08/08/paradicsomleves_egyszeruen/full_commentlist/1#c27763846
Válasz erre: Paradicsomleves egyszerűen
2015-08-10T21:06:16+02:00
2015-08-10T21:06:16+02:00
orkat
http://blog.hu/user/779546
<a href="http://katakonyhaja.blog.hu/2015/08/08/paradicsomleves_egyszeruen?full_commentlist=1#c27759230" class="reply_nick_863851" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 27759230 );">@terra61</a>: Kérdezem, vajon mi mással illene készíteni?<br /><br />
Ahány ház, annyi szokás... Akinek pedig nem ízlik, vagy másként készíti, ám legyen. Amíg azonban az ember nem kóstol meg valamit, úgy gondolom, nem feltétlenül kell első látásra meg/elítélni...
https://katakonyhaja.blog.hu/2015/08/08/paradicsomleves_egyszeruen/full_commentlist/1#c27759230
Válasz erre: Paradicsomleves egyszerűen
2015-08-10T12:45:41+02:00
2015-08-10T12:45:41+02:00
terra61
http://blog.hu/user/863851
Paradicsomlevesbe víz? Brrrr. Ezért ilyen fakó a színe...
https://katakonyhaja.blog.hu/2015/08/05/brokkolis_tagliatelle_fekete_erdei_sonkaval/full_commentlist/1#c27728374
Válasz erre: Brokkolis tagliatelle fekete erdei sonkával
2015-08-06T16:16:32+02:00
2015-08-06T16:16:32+02:00
orkat
http://blog.hu/user/779546
<a href="http://katakonyhaja.blog.hu/2015/08/05/brokkolis_tagliatelle_fekete_erdei_sonkaval?full_commentlist=1#c27727982" class="reply_nick_336941" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 27727982 );">@Pierr Kardán</a>: <a rel="nofollow" href="https://hu.wikipedia.org/wiki/Sonka">hu.wikipedia.org/wiki/Sonka</a> 1.2 es rész...<br /><br />
Magyarul így található a csomagoláson is. A LIDL-ben kapható...
https://katakonyhaja.blog.hu/2015/08/05/brokkolis_tagliatelle_fekete_erdei_sonkaval/full_commentlist/1#c27727982
Válasz erre: Brokkolis tagliatelle fekete erdei sonkával
2015-08-06T15:22:50+02:00
2015-08-06T15:22:50+02:00
Pierr Kardán
http://blog.hu/user/336941
Szerintem az nem olyan fekete sonka, ami az erdőből származik, hanem olyan sonka, ami a feketeerdőtől kapta a nevét.<br /><br />
Gyengeébbek kedvéért: nem schwarz walder schinken, hanem schwartzwalder schinken.<br /><br /><a rel="nofollow" href="http://www.zimbo.hu/assets/termekek/sonkafelek/feketeerdei_sonka_80g.png">www.zimbo.hu/assets/termekek/sonkafelek/feketeerdei_sonka_80g.png</a>
https://katakonyhaja.blog.hu/2015/07/17/vaniliakremes_kosarkak_ribizlivel/full_commentlist/1#c27642610
Válasz erre: Vaníliakrémes kosárkák ribizlivel
2015-07-26T11:03:34+02:00
2015-07-26T11:03:34+02:00
orkat
http://blog.hu/user/779546
<a href="http://katakonyhaja.blog.hu/2015/07/17/vaniliakremes_kosarkak_ribizlivel?full_commentlist=1#c27586004" class="reply_nick_294509" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 27586004 );">@kvadrillio</a>: hű de jól hangzik! :) Hogy készül a gesztenyekrémed?
https://katakonyhaja.blog.hu/2015/07/17/vaniliakremes_kosarkak_ribizlivel/full_commentlist/1#c27586004
Válasz erre: Vaníliakrémes kosárkák ribizlivel
2015-07-18T16:36:35+02:00
2015-07-18T16:36:35+02:00
kvadrillio
http://blog.hu/user/294509
én gesztenyekrémre ültetett vegyes gyümölcscsel szeretem...:)
https://katakonyhaja.blog.hu/2013/03/05/spenotos_farfalle_654/full_commentlist/1#c27440548
Válasz erre: Spenótos farfalle
2015-06-29T15:06:12+02:00
2015-06-29T15:06:12+02:00
orkat
http://blog.hu/user/779546
Igazán házias ízeket varázsoltál a ételbe :-) Finom lehetett!
https://katakonyhaja.blog.hu/2013/03/05/spenotos_farfalle_654/full_commentlist/1#c27429806
Válasz erre: Spenótos farfalle
2015-06-27T17:42:45+02:00
2015-06-27T17:42:45+02:00
medali (törölt)
http://blog.hu/user/973987
Elkeszitettem, bar kicsit maskepp. <br />
Nem szeretem a bacont, igy fustoltszalonnat hasznaltam, hazi keszitesu tesztat es friss spenotot.
https://katakonyhaja.blog.hu/2013/07/02/habkonnyu_turogomboc/full_commentlist/1#c25691165
Válasz erre: Habkönnyű túrógombóc
2015-01-10T22:42:18+01:00
2015-01-10T22:42:18+01:00
orkat
http://blog.hu/user/779546
<a href="http://katakonyhaja.blog.hu/2013/07/02/habkonnyu_turogomboc?full_commentlist=1#c21866873" class="reply_nick_855464" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 21866873 );">@Ica Tisza</a>: Örülök, hogy ízlett! :)
https://katakonyhaja.blog.hu/2014/12/30/mezeskalacs_309/full_commentlist/1#c25673059
Válasz erre: Mézeskalács
2015-01-09T15:23:03+01:00
2015-01-09T15:23:03+01:00
orkat
http://blog.hu/user/779546
<a href="http://katakonyhaja.blog.hu/2014/12/30/mezeskalacs_309?full_commentlist=1#c25553573" class="reply_nick_794176" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 25553573 );">@AnicasubRosa</a>: :)
https://katakonyhaja.blog.hu/2014/12/30/mezeskalacs_309/full_commentlist/1#c25553573
Válasz erre: Mézeskalács
2014-12-30T17:25:18+01:00
2014-12-30T17:25:18+01:00
AnicasubRosa
http://blog.hu/user/794176
Nagyon szépek :)
https://katakonyhaja.blog.hu/2014/01/03/zellerkremleves_841/full_commentlist/1#c24958525
Válasz erre: Zellerkrémleves - nem csak zeller imádóknak
2014-11-02T21:28:27+01:00
2014-11-02T21:28:27+01:00
orkat
http://blog.hu/user/779546
<a href="http://katakonyhaja.blog.hu/2014/01/03/zellerkremleves_841?full_commentlist=1#c24936377" class="reply_nick_797990" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 24936377 );">@csingakukk</a>: Az alma jó ötlet, legközelebb én is kipróbálom! A galuskát mi is le szoktuk cserélni, hol sajtos pirítósra, hol levesgyöngyre. <br />
Örülök, hogy ízlett a férjednek (is)! :)
https://katakonyhaja.blog.hu/2014/01/03/zellerkremleves_841/full_commentlist/1#c24936377
Válasz erre: Zellerkrémleves - nem csak zeller imádóknak
2014-10-31T16:45:12+01:00
2014-10-31T16:45:12+01:00
csingakukk
http://blog.hu/user/797990
Én póréhagymával indítottam, és belefőztem egy almát is. A galuska kimaradt, helyette a pirítóst sajttal sütöttem meg. Az eredeti receptet még nem próbáltam, de így a minden húsmentes étellel szemben szkeptikus férjem is azt mondta, hogy néha akár megenni is hajlandó :)
https://katakonyhaja.blog.hu/2013/07/02/habkonnyu_turogomboc/full_commentlist/1#c21866873
Válasz erre: Habkönnyű túrógombóc
2014-03-09T11:32:19+01:00
2014-03-09T11:32:19+01:00
Ica Tisza
http://blog.hu/user/855464
Szia.<br />
A Te receptedre esett a választásom, mert ma szerettem volna készíteni! Duplájára dagadt és tényleg pille könnyű lett. Nagyon finom!!! :)<br />
Köszönöm :)
https://katakonyhaja.blog.hu/2014/03/03/citromos_dios_poffeteg/full_commentlist/1#c21838509
Válasz erre: Citromos-diós aprósütemény
2014-03-05T20:48:55+01:00
2014-03-05T20:48:55+01:00
orkat
http://blog.hu/user/779546
<a href="http://katakonyhaja.blog.hu/2014/03/03/citromos_dios_poffeteg?fullcommentlist=1#c21830629" class="reply_nick_854682" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 21830629 );">@Kidkid</a>: Ez így igaz. És néha azért el lehet csábulni...
https://katakonyhaja.blog.hu/2014/03/03/citromos_dios_poffeteg/full_commentlist/1#c21830629
Válasz erre: Citromos-diós aprósütemény
2014-03-04T17:54:53+01:00
2014-03-04T17:54:53+01:00
Kidkid
http://blog.hu/user/854682
Nem egy diétás süti, de vajas, vajas süti pedig csak finom lehet, ez van.
https://katakonyhaja.blog.hu/2013/07/24/palacsinta_almaszosszal_toltve_vanilia_martassal/full_commentlist/1#c21211942
Válasz erre: Palacsinta almaszósszal töltve, vanília mártással
2013-12-11T08:16:54+01:00
2013-12-11T08:16:54+01:00
Warnika
http://blog.hu/user/121833
<a href="http://katakonyhaja.blog.hu/2013/07/24/palacsinta_almaszosszal_toltve_vanilia_martassal?fullcommentlist=1#c21143420" class="reply_nick_779546" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 21143420 );">@orkat</a>: óriási gratula, várom a recepteket :) boldog ünnepeket Nektek!!!
https://katakonyhaja.blog.hu/2013/07/24/palacsinta_almaszosszal_toltve_vanilia_martassal/full_commentlist/1#c21143420
Válasz erre: Palacsinta almaszósszal töltve, vanília mártással
2013-11-30T15:27:20+01:00
2013-11-30T15:27:20+01:00
orkat
http://blog.hu/user/779546
<a href="http://katakonyhaja.blog.hu/2013/07/24/palacsinta_almaszosszal_toltve_vanilia_martassal?fullcommentlist=1#c20536737" class="reply_nick_121833" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 20536737 );">@Warnika</a>: Hosszú hallgatásom oka, hogy a második babánkkal voltam terhes, és a vége felé már nem nagyon volt se kedvem, se időm alkotni a konyhában egy örökmozgó 2 éves kisfiú mellett. De most újult erővel vetem magam a főzésbe, és amennyi csak erőmből telik, sütök, főzök kedvünkre :) Ugyanis időközben megszületett kislányunk is, aki maholnap 6 hetes lesz... <3
https://katakonyhaja.blog.hu/2013/07/24/palacsinta_almaszosszal_toltve_vanilia_martassal/full_commentlist/1#c20536737
Válasz erre: Palacsinta almaszósszal töltve, vanília mártással
2013-09-04T12:36:18+02:00
2013-09-04T12:36:18+02:00
Warnika
http://blog.hu/user/121833
Mé nincs új poszt? Aszittem mire visszajövök két hét szabiról.... :(
https://katakonyhaja.blog.hu/2013/05/27/turos_villamlepeny/full_commentlist/1#c20200640
Válasz erre: Túrós villámlepény
2013-07-12T22:00:44+02:00
2013-07-12T22:00:44+02:00
orkat
http://blog.hu/user/779546
<a href="http://katakonyhaja.blog.hu/2013/05/27/turos_villamlepeny?fullcommentlist=1#c20196050" class="reply_nick_121833" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 20196050 );">@Warnika</a>: Örülök!!! Én valóban az egyszerű de nagyszerű híve vagyok. És az egészség sem utolsó szempont, de véletlenül sem az ízek rovására... :D (Ma is tettem fel egy túrótorta receptet:))
https://katakonyhaja.blog.hu/2013/05/27/turos_villamlepeny/full_commentlist/1#c20196050
Válasz erre: Túrós villámlepény
2013-07-12T09:43:09+02:00
2013-07-12T09:43:09+02:00
Warnika
http://blog.hu/user/121833
Megcsináltam, csak túrósra, és egy pohár tejföl plusz egy pohár tejszín került bele, plusz fél kiló túró :) isteni lett, szuperek a receptjeid, ezekre mondja apukám mindig: egyszerű de nagyszerű!<br /><br />
Minden nap felnézek és várom az újakat :) Hajrá :)
https://katakonyhaja.blog.hu/2013/07/02/habkonnyu_turogomboc/full_commentlist/1#c20175707
Válasz erre: Habkönnyű túrógombóc
2013-07-09T06:57:33+02:00
2013-07-09T06:57:33+02:00
orkat
http://blog.hu/user/779546
Kedves Warnika!<br />
Sajnálom, hogy a kezdet nem volt könnyű... Én eddig akármikor csináltam grammra pontosan ezekkel az arányokkal, mindig tökéletes állagú gombócok születtek, úgyhogy valószínűleg a hozzávalók minőségében lehet a különbség, mint ahogy írtad is (nem hiszem, hogy a cukor lett volna a ludas). Azért örülök, hogy a végén nem maradtatok éhen!!! :)
https://katakonyhaja.blog.hu/2013/07/02/habkonnyu_turogomboc/full_commentlist/1#c20170265
Válasz erre: Habkönnyű túrógombóc
2013-07-08T11:05:48+02:00
2013-07-08T11:05:48+02:00
Warnika
http://blog.hu/user/121833
szia,<br />
megcsináltam. Dupla adagot egyből :)<br />
Az első adag kifőzésnél totál széjjel főtt. Vagy nem szabadott volna a tésztába cukrot/vanillin cukrot tenni vagy pedig az itteni (Ausztria) dara sokkal apróbb szemcséjű...a második adagba tettem még darát és finom lett :)
https://katakonyhaja.blog.hu/2013/03/01/krumplis_teszta_avagy_grenadirmars/full_commentlist/1#c20152351
Válasz erre: Krumplis tészta, avagy grenadírmars
2013-07-04T20:31:35+02:00
2013-07-04T20:31:35+02:00
orkat
http://blog.hu/user/779546
Edényspórolósabb, az biztos! Jó ötlet, köszönöm :))
https://katakonyhaja.blog.hu/2013/07/02/habkonnyu_turogomboc/full_commentlist/1#c20152341
Válasz erre: Habkönnyű túrógombóc
2013-07-04T20:30:31+02:00
2013-07-04T20:30:31+02:00
orkat
http://blog.hu/user/779546
:) Biztos sikere lesz!
https://katakonyhaja.blog.hu/2013/03/01/krumplis_teszta_avagy_grenadirmars/full_commentlist/1#c20143000
Válasz erre: Krumplis tészta, avagy grenadírmars
2013-07-03T14:37:42+02:00
2013-07-03T14:37:42+02:00
Warnika
http://blog.hu/user/121833
Én a krumpliból konkrétan krumpli pörköltet szoktam főzni: össze vissza felaprítom a megpucolt krumplit, hagymát pirítok, félrehúzom rá a pirospaprika, rá a nyers krumpli, víz, hogy ellepje. A krumpli szét fő és felveszi a szaft ízét, ebbe már csak a kifőzött tészta megy bele... nyamm :)
https://katakonyhaja.blog.hu/2013/07/02/habkonnyu_turogomboc/full_commentlist/1#c20142082
Válasz erre: Habkönnyű túrógombóc
2013-07-03T13:08:04+02:00
2013-07-03T13:08:04+02:00
yes...questions
http://blog.hu/user/730081
Biztos nagyon finom, ki fogom próbálni! :-)
https://katakonyhaja.blog.hu/2013/03/05/spenotos_farfalle_654/full_commentlist/1#c19742670
Válasz erre: Spenótos farfalle
2013-05-10T13:15:58+02:00
2013-05-10T13:15:58+02:00
orkat
http://blog.hu/user/779546
Örülök!!! :)
https://katakonyhaja.blog.hu/2013/03/05/spenotos_farfalle_654/full_commentlist/1#c19725242
Válasz erre: Spenótos farfalle
2013-05-08T22:01:43+02:00
2013-05-08T22:01:43+02:00
dobosida
http://blog.hu/user/785312
Többízbeni kipróbálás után határozottan állíthatom: nyert a spenót-tonhal párosítás. Köszönöm!
https://katakonyhaja.blog.hu/2013/03/08/narancsos_dios_muffin/full_commentlist/1#c19238708
Válasz erre: Narancsos diós muffin
2013-03-12T03:05:52+01:00
2013-03-12T03:05:52+01:00
petru
http://blog.hu/user/85075
Ah, ki tudja mik vannak. Es hogy mennyi van benne az anyagban, lemoshatatlanul. Es mindez hogyan hat rank. Stb.<br />
Vegre valami konkretabbat tudtam meg a narancshejrol, koszi.
https://katakonyhaja.blog.hu/2013/03/08/narancsos_dios_muffin/full_commentlist/1#c19231395
Válasz erre: Narancsos diós muffin
2013-03-11T08:39:51+01:00
2013-03-11T08:39:51+01:00
orkat
http://blog.hu/user/779546
:)<br />
Amúgy, ha belegondolnánk, hogy mennyi általunk nem ismert méreganyagot juttatunk nap mint nap a szervezetünkbe, hiszen nem tudhatjuk mivel kezelik az általunk vásárolt zöldséget vagy gyümölcsöt, jó szerivel semmit sem ehetnénk nyugodt szívvel. De az biztos, hogy eme ismeret tudatában sokkal alaposabban fogom mosni a zöldárut... ;) Köszönöm, hogy felhívtad rá a figyelmemet!
https://katakonyhaja.blog.hu/2013/03/08/narancsos_dios_muffin/full_commentlist/1#c19230834
Válasz erre: Narancsos diós muffin
2013-03-11T01:25:21+01:00
2013-03-11T01:25:21+01:00
petru
http://blog.hu/user/85075
<a href="http://katakonyhaja.blog.hu/2013/03/08/narancsos_dios_muffin?fullcommentlist=1#c19228818" class="reply_nick_779546" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 19228818 );">@orkat</a>: Koszonom, akkor hat atallok Dr. Gáspár Róbertre.
https://katakonyhaja.blog.hu/2013/03/08/narancsos_dios_muffin/full_commentlist/1#c19228818
Válasz erre: Narancsos diós muffin
2013-03-10T19:17:03+01:00
2013-03-10T19:17:03+01:00
orkat
http://blog.hu/user/779546
Bevallom, én csak alaposan megmosom forró vízzel, de kérdésedre jobban utánajártam a dolognak, és ezt találtam:<br />
"Talán egyetlen gyümölcs sincs, amit annyian vizsgáltak volna hatásai tekintetében, mint a narancs. Még a narancshéját is előszeretettel fogyasztjuk édességként elkészítve. Ugyanakkor meg kell említeni, hogy a penészedés megakadályozása végett a nálunk kapható narancsok héja gombaölő anyaggal kezelt. így ha valaki ezt akarja felhasználni, érdemes előtte néhány órára beáztatni és vízben többször átmosni." A forrás: <a rel="nofollow" href="http://okoriegeszseg.shp.hu/hpc/web.php?a=okoriegeszseg&o=narancs_0Sxa">okoriegeszseg.shp.hu/hpc/web.php?a=okoriegeszseg&o=narancs_0Sxa</a>
https://katakonyhaja.blog.hu/2013/03/08/narancsos_dios_muffin/full_commentlist/1#c19221529
Válasz erre: Narancsos diós muffin
2013-03-09T16:19:03+01:00
2013-03-09T16:19:03+01:00
petru
http://blog.hu/user/85075
" belereszeljük a narancshéjat"...<br />
ez jol jott nekem, regota kerdeznek valakit aki ert hozza: karos-e a narancshej? Minden narancshej, vagy csak egyesek? Mostanaban (mar) nem irjak ra hogy a hej karos, ez miert van?<br />
Egyesek szerint MINDEG karos volt, akkor is amikor meg nem irtak ra, meg most is amikor mar nem irjak ra.
https://katakonyhaja.blog.hu/2013/03/05/spenotos_farfalle_654/full_commentlist/1#c19195072
Válasz erre: Spenótos farfalle
2013-03-05T21:31:56+01:00
2013-03-05T21:31:56+01:00
orkat
http://blog.hu/user/779546
Legközelebb tuti kipróbálom!!! Köszi az ötletet :)
https://katakonyhaja.blog.hu/2013/03/05/spenotos_farfalle_654/full_commentlist/1#c19194899
Válasz erre: Spenótos farfalle
2013-03-05T20:59:12+01:00
2013-03-05T20:59:12+01:00
dobosida
http://blog.hu/user/785312
Igen, tejszín helyett, ad neki egy plusz ízt.
https://katakonyhaja.blog.hu/2013/03/05/spenotos_farfalle_654/full_commentlist/1#c19194463
Válasz erre: Spenótos farfalle
2013-03-05T19:48:28+01:00
2013-03-05T19:48:28+01:00
orkat
http://blog.hu/user/779546
Örülök, hogy megihlettelek :))<br /><br />
A tömlős sajtot beleteszed a spenótba? Mármint elkevered benne?
https://katakonyhaja.blog.hu/2013/03/05/spenotos_farfalle_654/full_commentlist/1#c19192714
Válasz erre: Spenótos farfalle
2013-03-05T15:21:11+01:00
2013-03-05T15:21:11+01:00
dobosida
http://blog.hu/user/785312
Ú, ez a tonhalas változat milyen jó ötlet! A tonhalas tésztát, tonhalkrémet már nagyon unom, fasírtot meg még sose álltam neki gyúrni belőle...<br />
Én tömlős sajttal szoktam csinálni a spenótos tésztát, úgy is nagyon finom!
https://katakonyhaja.blog.hu/2013/03/04/dios_szilvalekvaros_toltott_keksz/full_commentlist/1#c19190815
Válasz erre: Diós szilvalekváros töltött keksz
2013-03-05T10:27:13+01:00
2013-03-05T10:27:13+01:00
orkat
http://blog.hu/user/779546
Én most próbálkoztam először, de biztos nem utoljára, mert valóban nagyon finom. Egy csokis-kókuszos verziót találtam, amit a saját ízvilágomnak megfelelően átalakítottam, és ez lett a vége :)
https://katakonyhaja.blog.hu/2013/03/04/dios_szilvalekvaros_toltott_keksz/full_commentlist/1#c19190794
Válasz erre: Diós szilvalekváros töltött keksz
2013-03-05T10:24:43+01:00
2013-03-05T10:24:43+01:00
doggfather
http://blog.hu/user/453239
ilyet szokott csinálni nagyanyám, és nagyon finom.
https://katakonyhaja.blog.hu/2013/02/24/aranygaluska_ami_garantaltan_bearanyozza_a_napod/full_commentlist/1#c19125146
Válasz erre: Aranygaluska, ami garantáltan bearanyozza a napod!
2013-02-24T19:36:31+01:00
2013-02-24T19:36:31+01:00
orkat
http://blog.hu/user/779546
Majd kérek belőle kóstolót!!! ;)
https://katakonyhaja.blog.hu/2013/02/24/aranygaluska_ami_garantaltan_bearanyozza_a_napod/full_commentlist/1#c19123155
Válasz erre: Aranygaluska, ami garantáltan bearanyozza a napod!
2013-02-24T14:23:13+01:00
2013-02-24T14:23:13+01:00
Dorottya Tóth
http://blog.hu/user/780186
Ez sajnos ellenállhatatlan volt...:) tuti, hogy megcsinálom!!!!:)
https://katakonyhaja.blog.hu/2013/02/19/rakott_gomba_780/full_commentlist/1#c19090579
Válasz erre: Rakott gomba
2013-02-20T07:00:08+01:00
2013-02-20T07:00:08+01:00
orkat
http://blog.hu/user/779546
Nem igazán, mert a gomba íze dominál, és az nem hasonlít a kelhez... Ki kell próbálni, és így csillapíthatod a kíváncsiságoddal együtt az éhségedet is ;)
https://katakonyhaja.blog.hu/2013/02/19/rakott_gomba_780/full_commentlist/1#c19089784
Válasz erre: Rakott gomba
2013-02-19T22:44:44+01:00
2013-02-19T22:44:44+01:00
Dorottya Tóth
http://blog.hu/user/780186
Váó!na erről az ételről még nem is hallottam....kíváncsi vagyok milyen...kicsit olyan íze van mint a rakott kelnek?:)
https://katakonyhaja.blog.hu/2013/02/09/ujabb_edes_recept/full_commentlist/1#c19052717
Válasz erre: Amerikai palacsinta zablisztből Kata konyhájából
2013-02-15T06:58:58+01:00
2013-02-15T06:58:58+01:00
orkat
http://blog.hu/user/779546
<a href="http://katakonyhaja.blog.hu/2013/02/09/ujabb_edes_recept?fullcommentlist=1#c19051965" class="reply_nick_780186" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 19051965 );">@Dorottya Tóth</a>: A helyzet az, hogy a recept elvileg 4 személyre íródott, de nem véletlenül nem írtam oda, mert nálunk kettőnknek sem okozott gondot az elpusztítása... :))<br />
A kóstolásról alkudozhatunk... ;)
https://katakonyhaja.blog.hu/2013/02/09/ujabb_edes_recept/full_commentlist/1#c19051965
Válasz erre: Amerikai palacsinta zablisztből Kata konyhájából
2013-02-14T23:06:46+01:00
2013-02-14T23:06:46+01:00
Dorottya Tóth
http://blog.hu/user/780186
Na ezt valamelyik reggel biztosan elkészítem, mert a képről ítélve biztos, hogy fantasztikus!!!!na es persze Dani tésztaimádó így nem lesz probléma az elfogyasztása, bár lehet h egyedül is menne!:D<br />
Ja apropó...fő kóstolóra nincs szükséged?:):):)