Krémleves csillagtökből - mini tortellinivel
2015. október 17. írta: orkat

Krémleves csillagtökből - mini tortellinivel

Egy igazán különleges formájú zöldség, amiből ízletes krémlevest készíthetünk, kevés hozzávalóból, nagyon rövid idő alatt.

1_33.jpg

Hozzávalók:

A leveshez:

1 csillagtök

1 kisebb zsenge cukkini

2 közepes szem krumpli

1 húsleves kocka

só, fehérbors

1 db tömlős füstölt sajt

Levesbetét:

1 zacskó színes mini tortellini

A zöldségeket megpucolom, kivéve a cukkinit, őt csak jól megmosom. A krumplit kisebbre, a patisszont és a cukkinit nagyobbra kockázom, majd forró vízben, annyival, hogy kb. 2 ujjnyira ellepje a zöldségeket, felteszem őket főni. Hozzáadom a fűszereket is, a leveskockát is a vízbe dobom, majd újraforrástól számított kb.15 perc alatt puhára főzöm. Időközben a mini tortelliniket sós vízben kifőzöm. Amikor a leves alapanyagai kellően megpuhultak, botmixerrel lepürésítem, visszateszem a tűzre, beleolvasztom a füstölt sajtot. Ha ezzel is megvagyok, a kívánt sűrűségűre 'hígítom' a levest, majd kóstolom, és ízlés szerint sózom még, amennyiben szükséges. Forrón, a fogkeményre főzött tésztával tálalom. 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://katakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr847701152

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása