Görög joghurtos málnás szelet Kata konyhájából
2022. július 10. írta: orkat

Görög joghurtos málnás szelet Kata konyhájából

A sütés nélküli, gyümölcsös sütemény igazán jó választás a kánikula idején. Ebben a citromos-málnás joghurtos édességben sem fogunk csalódni. Frissítő, hűsítő élményt nyújt a forró nyári melegben.

1_kicsi_1.jpg

Hozzávalók (kb.30x40 cm-es formához):

A kekszes alaphoz:

2 csomag zabkeksz (darálva)

10 dkg olvasztott VAJ

A krémhez:

40 g porzselatin + 15 ek víz

5 dl Hullala

25 dkg kristálycukor

4 citrom kifacsart leve+húsa

1 kg natúr görög joghurt    

20 dkg tejföl (20%-os)

2 citrom reszelt héja

50 dkg málna

sütőkeret/magas falú tepsi/edény

Előkészítjük a sütemény végleges helyét - én tálcán dolgoztam -, de lehet tortatartó/hordozó alján vagy magas falú tepsiben is. Elhelyeztem a sütemény keretét, majd a darált kekszes, olvasztott vajas masszát az aljába egyengettem. Amíg a krémmel dolgozunk, tegyük a hűtőbe az alapot, hogy megdermedjen. A krémhez a zselatint a zacskón található utasítások szerint készítsük el, majd hagyjuk hűlni, míg a krém többi részével dolgozunk. A citromok levét kifacsarjuk, majd a cukorral együtt egy kisebb lábosban, lassú tűzön, összefőzzük, hogy a cukor felolvadjon. A Hullalát kemény habbá verjük. A joghurtot, tejfölt és reszelt héjat összekeverjük, beleöntjük a cukros-citromos levet, hozzáadjuk a langyosra hűlt, de még folyós zselatint (ha nagyon megdermedt volna, melegítsünk rá, úgy újra folyós lesz), majd a tejszínhabot is beleforgatjuk. Elővesszük az alapot, rákanalazzuk a krémet és rádobáljuk a málnát. Legalább 2-3 órára hűtőbe tesszük. 

Amikor letelt a szilárdulási idő, a forma oldalát körbevágjuk egy késsel, hogy könnyebben elváljon a krémtől, és éles, vékony pengéjű késsel szeleteljük. Hidegen tálaljuk. Meleg nyári estéken csodás hűsítő élmény...

2_kicsi.jpg

3_kicsi_1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://katakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr6317879569

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása