Répasüti muffin Kata konyhájából
2021. április 03. írta: orkat

Répasüti muffin Kata konyhájából

1617461993331.jpg

 

Hozzávalók (kb. 20 db-hoz):

30 dkg sárgarépa (pucolás után!)

3 db tojás

15 dkg kristálycukor

2 csomag vaníliás cukor

18 dkg vaj (puha)

20 dkg finomliszt

fél csomag sütőpor

1 mokkáskanál szódabikarbóna

1 csipet só

4 evőkanál 100%-os narancslé vagy 1 db narancs kifacsart leve és reszelt héja  

1 teáskanál fahéj

A krémhez:

15 dkg vaj (puha)

15 dkg mascarpone (hideg)

15 dkg porcukor

1 kk vanília aroma

(zöld ételfesték)

A csokidíszhez:

10 dkg csokoládé (étcsoki vagy tejcsoki)

A sütőt melegítsük elő 180 fokra. A répát pucoljuk meg, reszeljük le a reszelő legkisebb lyukán. A vajat, tojást és a cukrokat keverjük habosra. Keverjük hozzá a narancslevet. A száraz hozzávalókat, liszt, sütőpor, szódabikarbóna, só és fahéj, tegyük a tojásos-vajas-cukros keverékhez. Végül adjuk hozzá a 30 dekányi reszelt répát, és keverjük addig, míg egynemű masszát nem kapunk. Béleljük ki a muffin sütőformát papírkapszlikkal, töltsük meg őket kb 2/3ig, majd  22-25 perc alatt süssük készre.

Amíg sül, elkészíthetjük a csokidíszeket. A tábla csokit törjük apró darabokra, tegyük egy kis pohárba vagy magas falú tálba, amit beleállítunk egy másik edénybe. Forró vízzel töltsük meg a  külső edényt, míg a csokis pohárkánk meg nem mozdul - hagyjuk a csokit megolvadni, de időnként keverjük meg. Amikor teljesen felolvadt, öntsük át egy kis neylon zacskóba - majd hagyjuk kicsit hűlni (ha túl folyós, nehezen lehet rajzolni vele.) Amíg hűl, addig egy tálcára készítsünk sütőpapírt, és amennyiben szükséges, rajzoljuk meg a mintákat előre. Fontos, hogy a figurák "váza" vastag csokiréteg legyen, nehogy eltörjön. Amikor megvagyunk a díszek mintájával, az olvasztott csokit vegyük kézbe, és vágjuk le a sarkét, de csak ici-picit! Majd kezdődhet a rajzolás! Amikor ezzel megvagyunk, tegyük a csokidíszeket hűtőbe megdermedni.

Közben kisültek a muffinok, tegyük őket rácsra hűlni, míg elkészítjük a krémet. A puha vajat keverjük ki a hideg mascarponéval, majd tegyük hozzá a vaníliát is. 2-3 perc keverés után 2-3 adagban szitáljuk hozzá a porcukrot, is keverjük teljesen simára. Szedjük át nyomózsákba, csillagcsöves véggel.

Amikor a muffinok teljesen kihűltek, díszítsük őket a krémmel és a csokidíszekkel. Fogyasztásig hűtőben tároljuk. Igazi, szemet gyönyörködtető finomság, ami nem hiányozhat a húsvéti kínálatból!

A bejegyzés trackback címe:

https://katakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr6816489474

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása