Hozzávalók (kb.16 db-hoz):
2 csomag friss leveles tészta
csoki
3szög sajt
virsli
mustár
szalámi
Tetejére (ízlés szerint):
cukor
mandula
szezámmag
lenmag
+ 1 tojás (felverve)
A sütőt előmelegítjük 220 fokra. Közben a tésztát kitekerjük, és egyenlő szárú háromszögekre vágjuk - legegyszerűbben pizza szeletelővel. A háromszögek aljára (szélesebbik végére) lefektetjük a tölteléket - ez lehet félbevágott virsli+mustár, 3szög sajt, 3 szelet szalámi, csoki, vagy bármi amivel tölteni szeretnénk a kifliket. Majd szorosan tekerjük fel a tészta 3szögeket. A sajtos töltelékes kiflik sarkát célszerű összepréselni, hogy a sajt nehogy kifolyjon.
Fektessük sütőpapírral bélelt tepsibe a croissant-okat, és kenjük le tojással őket. Tetejüket szórjuk meg mindenféle maggal, a csokisokat cukorral, majd toljuk az előmelegített sütőbe. Süssük aranybarnára kb. 20 perc alatt.
Ezzel a szinte bármilyen töltelékkel variálható reggelivel biztosan lenyűgözzük szeretteinket. Nálunk osztatlan sikert aratott!