Hamis croissant - reggeli az egész családnak
2019. június 10. írta: orkat

Hamis croissant - reggeli az egész családnak

leveles_tal.jpg

Hozzávalók (kb.16 db-hoz):

2 csomag friss leveles tészta

csoki

3szög sajt

virsli

mustár

szalámi

Tetejére (ízlés szerint):

cukor

mandula

szezámmag

lenmag

+ 1 tojás (felverve)

 

A sütőt előmelegítjük 220 fokra. Közben a tésztát kitekerjük, és egyenlő szárú háromszögekre vágjuk - legegyszerűbben pizza szeletelővel. A háromszögek aljára (szélesebbik végére) lefektetjük a tölteléket - ez lehet  félbevágott virsli+mustár, 3szög sajt, 3 szelet szalámi, csoki, vagy bármi amivel tölteni szeretnénk a kifliket. Majd szorosan tekerjük fel a tészta 3szögeket. A sajtos töltelékes kiflik sarkát célszerű összepréselni, hogy a sajt nehogy kifolyjon.

Fektessük sütőpapírral bélelt tepsibe a croissant-okat, és kenjük le tojással őket. Tetejüket szórjuk meg mindenféle maggal, a csokisokat cukorral, majd toljuk az előmelegített sütőbe. Süssük aranybarnára kb. 20 perc alatt.

Ezzel a szinte bármilyen töltelékkel variálható reggelivel biztosan lenyűgözzük szeretteinket. Nálunk osztatlan sikert aratott!

A bejegyzés trackback címe:

https://katakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr4314886766

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása