Narancskrém - Kata konyhájából
2020. december 25. írta: orkat

Narancskrém - Kata konyhájából

Sokszor kacsalogtam már a gondolattal, hogy igazi, orange curd-öt készítsek. Vajjal, cukorral, tojással. Jó sűrűt... Olyan igazán ínycsiklandót, csábítót és nagyon narancsosat. Most el is érkezett az alkalom, mikor is megálmodtam az idei karácsonyi tortát. Több receptet elolvastam, majd ezekből alkottam meg a sajátomat.

1608714413582.jpg

Hozzávalók:

2 dl frissen facsart narancslé

2 közepes kezeletlen narancs héja (nagyon finomra reszelve)

15 dkg cukor

6 dkg vaj

3 egész tojás

1 csapott ek étkezési keményítő

A tojások kivételével a hozzávalókat vízgőz fölött melegítjük, egészen addig, míg a hozzávalók össze nem olvadnak, egyneművé válnak. Ezután levesszük a tálat és hagyjuk hűlni a krém alapját. Mikor már langyosra hűlt, egyesével adjuk hozzá a tojásokat - legegyszerűbb kézi habverővel. Amikor ezzel megvagyunk, lassú tűzön, kis lábosban, türelmesen kevergetve sűrítsük be. Ez a folyamat közel 20 percet is igénybe vehet. Amikor a krém elérte végleges sűrűségét, nagyon kevés hideg vízben keverjük el a keményítőt és adjuk a krémhez. Pár keverés és kész is. Tegyük félre hűlni. Lehetőség szerint óvatosan kóstolgassuk, hogy maradjon még belőle, mire felhasználnánk...

Nálunk végül ebbe a karácsonyi tortában lelte meg végső nyugalmát :)

1608842998186.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://katakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr6216357118

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása