Finom, mutatós, egyszerűen elkészíthető, ideális vendégváró falat. Ropogós, zizegős leveles tészta öleli körbe a fűszeres tejfölben fürdő virsli-kolbász darabkákat. Az intenzív ízek kedvelőinek szinte kötelező! Kezdő háziasszonyok is bátran nekiállhatnak - nincs benne buktató... ;)
Hozzávalók:
1 csomag leveles tészta (lehetőleg a 6 lapos fajta)
4-6 virsli
1 nagy doboz tejföl
10 cm füstölt kolbász
1 kávéskanál só
1 teáskanál pirospaprika
0,5 kávéskanál bors
1 csapott kávéskanál fokhagyma granulátum
kb.10 dkg sajt (reszelve)
1 tojás (kenéshez)
A fagyasztott leveles tésztát engedjük fel, hogy tudjunk vele dolgozni. A sütőt melegítsük elő 200 fokra. Közben a tésztalapokat vágjuk ketté, hogy 12 darab azonos méretű négyzetet/téglalapot kapjunk. Ezekkel kibéleljük a muffin forma mélyedéseit. Ezután előkészítjük a tölteléket. A virslit és kolbászt apró darabokra vágjuk, összekeverjük a tejföllel és a fűszerekkel, majd a kis 'tálkákba' kanalazzuk. Tetejüket megszórjuk reszelt sajttal, és a kilógó tésztarészeket felvert tojással (vagy csak sárgájával) lekenjük. Betoljuk az előmelegített sütőbe, és 20-25 percig sütjük lehetőleg úgy, hogy alul jobban süljön.
Amint tudjuk, rácsra szedjük ki őket a formából, és hagyjuk langyosra hűlni. Nagyon mutatós, és nem utolsó sorban ízletes kosárkákat kapunk végeredményként. Jó étvágyat hozzá!
Még több leveles tészta recepttel ITT találkozhattok.