Vendégváró leveles kosárkák
2017. január 02. írta: orkat

Vendégváró leveles kosárkák

Finom, mutatós, egyszerűen elkészíthető, ideális vendégváró falat. Ropogós, zizegős leveles tészta öleli körbe a fűszeres tejfölben fürdő virsli-kolbász darabkákat. Az intenzív ízek kedvelőinek szinte kötelező! Kezdő háziasszonyok is bátran nekiállhatnak - nincs benne buktató... ;)

1_41.jpg

Hozzávalók:

1 csomag leveles tészta (lehetőleg a 6 lapos fajta)

4-6 virsli

1 nagy doboz tejföl

10 cm füstölt kolbász

1 kávéskanál só

1 teáskanál pirospaprika

0,5 kávéskanál bors

1 csapott kávéskanál fokhagyma granulátum

kb.10 dkg sajt (reszelve)

1 tojás (kenéshez)

A fagyasztott leveles tésztát engedjük fel, hogy tudjunk vele dolgozni. A sütőt melegítsük elő 200 fokra. Közben a tésztalapokat vágjuk ketté, hogy 12 darab azonos méretű négyzetet/téglalapot kapjunk. Ezekkel kibéleljük a muffin forma mélyedéseit. Ezután  előkészítjük a tölteléket. A virslit és kolbászt apró darabokra vágjuk, összekeverjük a tejföllel és a fűszerekkel, majd a kis 'tálkákba' kanalazzuk. Tetejüket megszórjuk reszelt sajttal, és a kilógó tésztarészeket felvert tojással (vagy csak sárgájával) lekenjük. Betoljuk az előmelegített sütőbe, és 20-25 percig sütjük lehetőleg úgy, hogy alul jobban süljön. 

4_elokeszulet_leveles_kosar.jpg

Amint tudjuk, rácsra szedjük ki őket a formából, és hagyjuk langyosra hűlni. Nagyon mutatós, és nem utolsó sorban ízletes kosárkákat kapunk végeredményként. Jó étvágyat hozzá! 

 

3_16.jpg

 

Még több leveles tészta recepttel ITT találkozhattok.

A bejegyzés trackback címe:

https://katakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr9612090331

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása