Brokkolifőzelék egyszerűen
2014. október 02. írta: orkat

Brokkolifőzelék egyszerűen

blog_1_10.jpg

Hozzávalók (4 személyre):

1 közepes fej brokkoli

2 kisebb krumpli

1-2 fej fokhagyma

1 kávéskanál szódabikarbóna (ettől élénk zöld marad a brokkoli színe)

1 teáskanál cukor

fehérbors (icipici)

1 leveskocka (zöldség)

1,5 dl főzőtejszín

1 púpos evőkanál liszt

A brokkolit megmossuk, rózsáira szedjük, szárát lehámozzuk, és a burgonyával együtt apróra kockázzuk. A rózsákat félretesszük, és a szár illetve krumplidarabkákat feltesszük kb. 1 liter vízben főni a fokhagymával, sóval icipici fehérborssal és leveskockával. 10 perc elteltével botmixerrel pürésítjük, majd beledobáljuk a közel azonos méretűre vágott brokkolirózsákat, és hozzáadjuk a szódabikarbónát és cukrot is. Újabb 10 percig főzzük, és eközben elkészítjük a habarást. A 1,5 dl főzőtejszínben kézi habverő segítségével simára keverjük a púpos evőkanál lisztet. A 'főzelék' levéből egy-két merőkanálnyival tegyünk a tejszínes-lisztes keverékhez, és csomómentesen keverjük el. Ezután öntsük az egészet a főzelékbe, és pár perc alatt forraljuk össze. Ízlésünknek megfelelő feltéttel fogyasztjuk. 

Tanács:

Dolgozhatunk fagyasztott brokkolival is, de akkor mindenképpen csökkentsük a főzési időket, körülbelül a felére. (Persze a krumpli attól nem fog hamarabb megfőni...)

Ha más főzelékhez is kedvet kaptál, válogass kedvedre:

blog_18.jpg 2_9.jpg karalabe_fozelek_rolo.jpg kep_web.jpg

Kattints a képre a receptért!

És hogy mindezt mennyiért? Ennyiért!

A bejegyzés trackback címe:

https://katakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr636751567

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása