Egyszerű krumplifőzelék
2013. február 25. írta: orkat

Egyszerű krumplifőzelék

Pénztárcabarát, (győződj meg róla ITT), gyorsan, egyszerűen elkészíthető, és finom.  A fő hozzávaló, a krumpli az év minden szakában elérhető, olcsó, elkészítése pedig egyáltalán nem időigényes. Ezért ajánlom szeretettel kismamáknak, háziasszonyoknak, akik gyors és ízletes étellel szeretnének szolgálni családjaik számára. Feltétként tükörtojást, főtt illetve sült virslit tálalhatunk, vagy a következő linken elérhető egyszerű fasírtot: http://katakonyhaja.blog.hu/2013/02/15/fasirt_236

blog_18.jpg

Egyszerű tejfölös krumplifőzelék

 

Hozzávalók (4-6 személyre):

1 kg krumpli

fél vörös hagyma (elhagyható)

pirospaprika (elhagyható)

babérlevél

majoranna

1 púpos evőkanál liszt

2 dl tejföl

 

Amennyiben hagymával és pirospaprikával készítjük a főzeléket - az apróra vágott hagymát kevés olajon megdinszteljük, majd lehúzzuk a tűzről, belekeverjük a pirospaprikát (1-2 mokkáskanál ízlés szerint). Innentől már ugyanúgy folytatjuk - hozzáadjuk a kockára vagy vékony karikára vágott krumplit, és felöntjük annyi vízzel, hogy 2 ujjnyira ellepje. Hozzáadjuk a babérleveleket is (3-5 db). Sózzuk, hozzáadjuk a majorannát (1 teáskanál). Amíg a krumpli fő (15-20 perc), elkészítjük a habarást. A tejfölben elkeverünk 1 púpos evőkanál lisztet csomómentesen. Amikor a krumpli megfőtt, a levéből a habaráshoz teszünk egy keveset, összekeverjük, majd a tűzről levett krumplihoz adjuk, az ételt közben folyamatosan kevergetve. Még néhány percig főzzük, majd tálaljuk.

Tanács:

Ha a habaráshoz laktózmentes tejfölt használunk, akkor a laktózérzékenyek is fogyaszthatják.

Ha nem szeretnénk lisztes habarást tenni a főzelékünkbe, vegyünk ki pár szem burgonyát, pürésítsük, és sűrítsük ezzel a főzeléket. Gluténérzékenyek is így készítsék el.

Ha gyermekünk elérte az egy éves kort, már ehet tejfölt, így az egész családnak megfőzhetjük a főzeléket.

 web_fozelek.jpg

Ha más főzelékre vágynál... Kattints a képre a receptért!

2_9.jpg karalabe_fozelek.jpg kep_web.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://katakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr675104628

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása