Fasírt
2013. február 15. írta: orkat

Fasírt

Fasírtkészítés előtt a következő kérdésekkel találhatja magát szemben az ember: Egyben vagy golyónak? Ha töltve, akkor tojással vagy kolbásszal? Esetleg egy kis zöldséggel megbolondítva? Tulajdonképpen majdnem mindegy hogyan, így is úgy is csodás feltétje lesz egy hétköznapi főzeléknek. Nem bonyolult elkészíteni, jól fagyasztható is, tehát ha már egyszer rászántuk magunkat a sütésre, több adagot is letudhatunk, a maradék meg mehet a mélyhűtőbe. Tehát, ha a sült virsli, a tükörtojás vagy a mirelit húspogácsa helyett valami másra vágysz, íme, egy kis segítség, a legegyszerűbb változat.

Fasírt

Hozzávalók:

2 zsemle

tej (amennyit a zsemle felszív)

50 dkg darált hús

1 közepes vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma vagy ennek megfelelő fokhagyma granulátum

2 tojás

2 evőkanál mustár

2 kiskanál majoranna

bors

1 teáskanál pirospaprika

 

A formázáshoz:

zsemlemorzsa

 

A sütéshez:

olaj

 

A zsemléket feldaraboljuk (én kézzel szoktam összetépkedni), beáztatjuk tejbe, majd kifacsarjuk, összemorzsoljuk, és a darált húshoz keverjük. A meghámozott, apróra vágott hagymát, a zúzott fokhagymát, a felvert tojást is beledolgozzuk a húsba. Mustárral, majorannával, sóval, borssal, pirospaprikával ízesítjük, fűszerezzük. A masszából vizes kézzel diónyi golyókat formázunk, zsemlemorzsába forgatjuk, és bő, forró olajban kisütjük. 

Tanács:

Én korpás zsemléből csináltam a fasírtot, így egy kicsit talán egészségesebb.

A hagymát meg is lehet futtatni egy kis olajon, aki szeret biztosra menni.

Az első adag kisülése után célszerű megkóstolni a fasírtot, és esetleg változtatni a fűszerezésen, sütési hőmérsékleten, időn.

Ha laktózmentes tejjel dolgozunk, az erre érzékenyek is ehetnek belőle.

Még a legegyszerűbb ételekbe is belesüthetjük a szívünket...

web_kep_1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://katakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr265081999

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása