Csirkés-sajtos leveles
2020. október 17. írta: orkat

Csirkés-sajtos leveles

Ha valaki nem tudna mit kezdeni a vasárnapi sült csirke maradékával, nekem van egy jó ötletem.  Egy kis leveles tésztával, sajttal és tejföllel új formába lehet önteni és kitűnő vacsora vagy akár másnapi ebéd is kerekedhet belőle.

csirkes_sajtos.jpg

 

Hozzávalók (4-5 személyre):

1 kisebb sült csirkemell (filé)

2 csomag friss leveles tészta

10 dkg szeletelt sajt (pl. edami)

15 dkg reszelt füstölt sajt

2 kis pohár tejföl

tojás

A friss leveles tésztát vegyük ki a hűtőből és hagyjuk kicsit szobahőmérsékleten puhulni. A sütőt melegítsük elő 220 fokra - alsó-felső sütés. A maradék sült csirkemellet kockázzuk fel apróra, a sajtokat szeleteljük, illetve reszeljük le. Fektessük le hosszában a leveles tésztát, majd képzeletben osszuk 3 felé - hosszában. A középső harmadban a következő sorrendben halmozzuk fel a fent felsorolt hozzávalók felét - legalul egy réteg szeletelt sajt, majd pár kanál sós tejföllel ágyazzunk meg a csirkehusi daraboknak. Szórjuk meg reszelt füstölt sajttal, végül locsoljuk meg pár kanál tejföllel. Sózzuk ízlés szerint. A tészta kilógó részeit kb. másfél centis csíkokra vágjuk be, majd felváltva hajtogassuk be vele a sajtos-tejfölös-húsos halmot.

csirkes_sajtos_2.jpg

Végül kenjük meg felvert tojással és ismételjük meg ugyanezt a másik tésztával is. Toljuk őket az előmelegített sütőbe és süssük aranybarnára kb. 2-25 perc alatt. Pár percig hagyjuk hűlni, mielőtt tálaljuk a csodás lakomát. Frissen, ropogósan az igazi! Jó étvágyat kívánok hozzá!

csirkes_sajtos_1.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://katakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr4816243520

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása