Szerintem nem túlzás, mikor azt állítom, sikerült megtalálnom a legegyszerűbben elkészíthető, és nem utolsó sorban nagyon finom sós ropogtatnivalót. Semmilyen konyhai előképzettséget nem igényel, csak egyre ügyeljünk, lehetőleg frissen készítsük.
Hozzávalók (10-10 db-hoz):
1 csomag friss leveles tészta (25 dkg)
5 szelet bacon
5 dkg sajt
1 tojás
lenmag/szezámmag
só
A sütőt melegítsük elő 220 fokra. A friss leveles tésztát tekerjük ki a sütőpapírral együtt, majd fektessük abba a tepsibe, amiben sütni fogjuk. A tésztát vágjuk 20 azonos méretű csíkra. A bacon szalonnacsíkokat felezzük el, és fektessük egyesével 10 tésztacsíkra. Közben verjük fel a tojást és reszeljük le a sajtot. A maradék 10 tésztacsíkot kenjük le tojással, szórjuk meg sajttal. A "töltött" tésztacsíkokat két végüknél fogva tekerjük meg, majd fektessük vissza a sütőpapírra, tetejüket kenjük meg a felvert tojással. Végezetül szórjuk meg magokkal, és ízlés szerint plusz sóval. Toljuk az előmelegített sütőbe és süssük szép aranybarnára a csavart sós sütiket. Ez nagyjából 15-20 perc. Melegen egyenesen isteni! Célszerű több adagot készíteni egyszerre, ugyanis, szinte pillanatok alatt elfogy...