Hozzávalók (4 személyre):
1 csomag leveles tészta (én mélyhűtöttet használtam)
kb. 2 kis pohár tejföl
só
zöldfűszerek (majoranna, oregáno, petrezselyemzöld)
1 nagyobb gerezd fokhagyma (vagy ennek megfelelő granulátum)
1 kis fej vöröshagyma
kolbász/virsli/szalámi/sonka/bacon ízlés szerint (5-10 dkg)
napraforgó/len/szezám/tökmag ízlés szerint
A leveles tésztát felengedés után kb.3-4 mm vastagságúra nyújtjuk, majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk. Kikeverjük a tejfölt a fűszerekkel, közben kóstoljuk, hogy kellően intenzív legyen az íze. Jó vastagon kenjük meg vele a tészta alapot. Aprítsuk fel a hagymát és a húsos feltétet. Készítsük elő a magvakat. Szórjuk meg velük bőségesen a tésztánkat, majd toljuk 200 fokra elmelegített sütőbe, és süssük kb. 20 percig, vagy amíg aranybarna nem lesz a tészta. Frissen fogyasszuk!
Tanács:
Természetesen el lehet készíteni ennek a tejfölös ételnek a paradicsomos változatát is. Pizzakrémmel, vagy sűrített paradicsomos alappal kenve meg a tésztát. Igazából ez is ízlés kérdése. A variációknak csak a képzelet szabhat határt!
Ideális vendégváró falatkák is lehetnek belőle, de vacsorának is tökéletes választás.