Hamis pizza - variációk leveles tésztára
2015. február 16. írta: orkat

Hamis pizza - variációk leveles tésztára

1_25.jpg

Hozzávalók (4 személyre):

1 csomag leveles tészta (én mélyhűtöttet használtam)

kb. 2 kis pohár tejföl

zöldfűszerek (majoranna, oregáno, petrezselyemzöld)

1 nagyobb gerezd fokhagyma (vagy ennek megfelelő granulátum)

1 kis fej vöröshagyma

kolbász/virsli/szalámi/sonka/bacon ízlés szerint (5-10 dkg)

napraforgó/len/szezám/tökmag ízlés szerint

A leveles tésztát felengedés után kb.3-4 mm vastagságúra nyújtjuk, majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk. Kikeverjük a tejfölt a fűszerekkel, közben kóstoljuk, hogy kellően intenzív legyen az íze. Jó vastagon kenjük meg vele a tészta alapot. Aprítsuk fel a hagymát és a húsos feltétet. Készítsük elő a magvakat. Szórjuk meg velük bőségesen a tésztánkat, majd toljuk 200 fokra elmelegített sütőbe, és süssük kb. 20 percig, vagy amíg aranybarna nem lesz a tészta. Frissen fogyasszuk!

Tanács:

Természetesen el lehet készíteni ennek a tejfölös ételnek a paradicsomos változatát is. Pizzakrémmel, vagy sűrített paradicsomos alappal kenve meg a tésztát. Igazából ez is ízlés kérdése. A variációknak csak a képzelet szabhat határt!

2_19.jpg

Ideális vendégváró falatkák is lehetnek belőle, de vacsorának is tökéletes választás.

A bejegyzés trackback címe:

https://katakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr827180075

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása