Merjünk változtatni a megszokott dolgokon, ízeken! A hétköznapi húsgombócot egy kevés majorannával, bazsalikommal és kis paprikakrémmel megbolondítva máris ínyenc falattá varázsolhatjuk. Én változtattam...Te is kipróbálod?
Hozzávalók:
2 maréknyi csirkemell (nem fontos a pontos mennyiség, nem kell grammra mérni)
1 nagyobb tojás
1 kávéskanál só
1 kávéskanál majoranna
1 kávéskanál bazsalikom
2 púpos kávéskanál paprikakrém (vitapric, de hívják pritaminnak vagy egyszerűen paprikakrémnek is)
1 evőkanál zsemlemorzsa
1 evőkanál liszt
2 púpos evőkanál tejföl
Késes aprítóba tesszük a húst, tojást és a fűszereket, és egészen ’habosra’ keverjük. Majd hozzáadjuk a szárazanyagokat is, mint zsemlemorzsa és liszt, ezzel is elkeverjük. Végül beletesszük a tejfölt is. Egy lágy, de kanállal formázható masszát kell kapnunk. Kávéskanál segítségével forrásban lévő vízbe szaggatjuk, és feljövetelüktől számított 5 percig főzzük őket. Szemtelenül jól illik a zellerkrémleveshez…