Túróval és binzával töltött gombafejek Kata konyhájából
2023. január 24. írta: orkat

Túróval és binzával töltött gombafejek Kata konyhájából

Vásárlás közben csodás, óriási gombákra bukkantam. Nem volt kérdés, ebből lesz a vacsora. Máris pakoltam a kosaramba a túrót, brinzát, füstölt sonkát, és alig vártam, hogy bekapcsolhassam a sütőt.

turos_juhturos_sonkas_1.jpg

Hozzávalók:

9 nagy gomba

25 dkg túró

10 dkg brinza

10 dkg füstölt sonka (elhagyható, vagy helyettesíthető füstölt sajttal is)

bors

1 gerezd fokhagyma (vagy granulátum)

kevés olaj

A sütőt előmelegítjük 210 fokra - alsó-felső sütés. A gombákat kettévesszük - megpucoljuk, amennyiben szükséges - és enyhén olajozott jénai tálba rendezzük a kalapokat. Közben egy mélyebb tálban összekeverjük a túrót, brinzát, kockázott sonkát, apróra vágott gombatönköket, belereszeljük a fokhagymát, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A gombafejeket púposan megtöltjük a túrós keverékkel, majd betoljuk az előmelegített sütőbe, és 10-15 perc alatt aranybarnára sütjük.

turos_juhturos_sonkas_2.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://katakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr1918033050

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

HgGina 2023.01.25. 02:49:30

Brindza, dz-vel!
Nem binza és nem brinza.

orkat · https://www.facebook.com/katakonyhaja.orkat/ 2023.01.26. 10:58:59

@HgGina: Az általam vásárolt termékről írtam le. Ott így volt.
süti beállítások módosítása