Vásárlás közben csodás, óriási gombákra bukkantam. Nem volt kérdés, ebből lesz a vacsora. Máris pakoltam a kosaramba a túrót, brinzát, füstölt sonkát, és alig vártam, hogy bekapcsolhassam a sütőt.
Hozzávalók:
9 nagy gomba
25 dkg túró
10 dkg brinza
10 dkg füstölt sonka (elhagyható, vagy helyettesíthető füstölt sajttal is)
só
bors
1 gerezd fokhagyma (vagy granulátum)
kevés olaj
A sütőt előmelegítjük 210 fokra - alsó-felső sütés. A gombákat kettévesszük - megpucoljuk, amennyiben szükséges - és enyhén olajozott jénai tálba rendezzük a kalapokat. Közben egy mélyebb tálban összekeverjük a túrót, brinzát, kockázott sonkát, apróra vágott gombatönköket, belereszeljük a fokhagymát, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A gombafejeket púposan megtöltjük a túrós keverékkel, majd betoljuk az előmelegített sütőbe, és 10-15 perc alatt aranybarnára sütjük.