Hamburger - Kata konyhájából
2019. július 16. írta: orkat

Hamburger - Kata konyhájából

...illetve grillsütőjéből

Az úgy kezdődött, hogy vettünk egy grillsütőt. Aztán kitaláltuk, hogy rendezzünk egy grill partit. Majd a menü megbeszélésére került a sor. Férjem, csillogó szemmel és meglepő lelkesedéssel közölte: "Hamburger lesz. Saját készítésű!" Tulajdonképpen az egész buli a hamburger készítése köré szerveződött. ...és senki nem csalódott...

1_69.jpg

Hozzávalók (12 személyre): 

A húspogácsához:

1,2 kg marhahús (20 %-os)

12 dkg kacsazsír

1 nagyobb fej vöröshagyma

1 nagy marék zsemlemorzsa

1 csapott teáskanál bors

2 tojás (M)

3 kávéskanál só

1 púpos evőkanál mustár

A szószhoz:

3 egység majonéz

2 egység ketchup

1 egység mustár

savanyú uborka apróra vágva+kevés leve

Belevalók:

Cheddar sajt

vöröshagyma

vaj

A zsemléhez:

hamburger zsemle

vaj

A húspogácsához a hozzávalókat összegyúrjuk - a vöröshagymát apróra vágva - lehetőség szerint órákkal a sütés előtt, akár előző nap. Hűtőben pihentetjük, és csak közvetlenül a sütés előtt vesszük ki.

A szószt, a megadott arányokat tartva , elkészítjük. A sajtot felszeleteljük. A hagymát karikákra szedjük és kevés vajon (esetleg+olajon) megpirítjuk. Közben enyhén sózzuk is.

A zsemléket félbevágjuk, megvajazzuk. A grillen, mindkét oldalát megpirítjuk.

A húspogácsához elővesszük a bekevert alapot. Nagyjából 2 cm vastagságú, a zsemle átmérőjének megfelelő pogácsákat formázunk, közepükbe kis mélyedést alakítunk ki. A grillen, 5-5 percig sütjük mindkét oldalukat. Sütés közben sózzuk. Miután megfordítottuk, fektessük rá a sajtszeletet, hogy ráolvadjon.

A pirított zsemléket megkenjük a hamburger szósszal, ráhelyezünk egy sajtos húspogácsát - még forrón - halmozunk rá pár pirított hagymakarikát, végül beborítjuk a szószos zsemle tetejével.

Frissen fogyasztjuk...és élvezzük az ízmámort!

2_1_2.jpg

Köszönet Férjemnek a tuti receptért és aktív közreműködésért!

A bejegyzés trackback címe:

https://katakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr1414957036

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása