Villámgyors pizzás csigák
2019. január 20. írta: orkat

Villámgyors pizzás csigák

Csak ismételni tudom magam. Aki feltalálta a friss leveles tésztát, rendkívüli módon megkönnyítette a háziasszonyok életét. Főleg, mikor váratlan vendég toppan be, és gyorsan össze kell dobni valami kis ropogtatnivalót. Ez a sonkás-sajtos rágcsa is pont ilyen gyorsan elkészíthető és nem utolsó sorban nagyon ízletes sós sütemény. A családunk és barátaink körében is nagy kedvenc.

pizzascsiga_blog.jpg

 

Hozzávalók (kb. 25-30 darabhoz):

1 csomag friss leveles tészta

3 evőkanál pizzakrém (én a tubusos verziót használom)

5 dkg sonka (reszelve, apró csíkokra vágva)

5 dkg sajt (reszelve)

(ízlés szerint lehet dúsabban is tölteni)

A sütőt melegítsük elő 200 fokra. (Alsó-felső sütés) A leveles tésztát vegyük ki a hűtőből, bontsuk ki, tekerjük ki, és pihentessük szobahőmérsékleten pár percig, míg a belevalókat előkészítjük. Ha tömb-sonka, akkor reszeljük le a reszelő nagy lyukán. Ha szeletelt, vágjuk fel vékony csíkokra. Reszeljük le a sajtot is. Béleljük ki a tepsit sütőpapírral, és már jozzá is láthatunk a sütemény összeállításához.

A kitekert tésztára egyenletesen kenjük fel a pizzakrémet. Majd oszlassuk el rajta a sonkát, sajtot, végül a hosszabbik oldalánál tekerjük fel. Így egy "testes" hengert kapunk. Éles késsel vágjunk nagyjából 1 cm-es szeleteket, és rendezzük őket kb. 2 cm távolságra egymástól, mert sülés közben megnőnek. Vágás közben kissé összenyomódnak, így mielőtt a tepsibe tesszük őket, formáljuk "kör" alakúra, így sokkal gusztábbak lesznek, mikor elkészülnek.

A megtelt tepsit tegyük az előmelegített sütőbe, és süssük készre - aranybarnára - nagyjából 20-25 perc alatt. Mielőtt tálalásra kínáljuk, hagyjuk a tepsiben pár percet hűlni. Frissen a legfinomabb, de másnap, esetleg kicsit megmelegítve is finom csemege.

A bejegyzés trackback címe:

https://katakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr7014578744

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása