Mogyorós-kakaós pöfetegek
2016. december 05. írta: orkat

Mogyorós-kakaós pöfetegek

Karácsony közeledtével nagy kereslete van a szívet-lelket melengető, sokáig eltartható süteményeknek, melyek a tél, a hó szellemét idézik. Nos, ez a recept pontosan megfelel a fenti jellemzésnek. És hogy mennyire egyszerű elkészíteni? NAGYON. Mindenképpen érdemes kipróbálni!

1_35.jpg

Hozzávalók:

8 dkg finomliszt

7 dkg pirított darált török mogyoró

6 dkg cukrozatlan kakaópor

1/2 cs sütőpor

8 dkg gyümölcscukor (vagy 12 dkg cukor)

8 dkg méz

6 dkg hideg vaj (nem margarin!)

2 db tojás

A tetejére:

porcukor 

A hozzávalókat összegyúrjuk - akár keverőgép segítségével -, és hűtőbe tesszük legalább 1 órára – nálam van, hogy 1 éjszakát is pihen, de a lényeg, a nagyon hideg, dermedt tészta! Diónyi gombócokat formálunk, meghempergetjük a porcukorban és egy sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük a golyókat, jó távol egymástól, mert szét fognak terülni. 200°C-ra előmelegített légkeveréses sütőben 10-12 percig sütjük. (Gázsütőben 220 fokon). Érdemes figyelni a sütik alját, nehogy leégjenek! Kávéhoz, de uzsonnára is kiváló választás. (Jól záródó dobozban napokig is el lehet tartani.)

A bejegyzés trackback címe:

https://katakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr3712024165

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nagyondurva 2016.12.06. 12:48:26

"Nevével ellentétben nem gomba"

Az érdekes is lenne, mivel a gomba neve pöfeteg, nem pedig "pöffeteg". És valószínűleg a sütemény nevében is így volt eredetileg.

orkat · https://www.facebook.com/katakonyhaja.orkat/ 2016.12.06. 13:24:11

@nagyondurva: Nem említettem ugyan a gombát a receptben, de javítottam, és köszönöm az észrevételt.
süti beállítások módosítása