Hozzávalók (kb. 10-12 fasírthoz):
5-6 db közepes gomba
1 kis fej vöröshagyma
1 zsemle/kifli
1 nagyobb tojás
só
bors
csipetnyi kakukkfű
1 evőkanál sűrített paradicsom
2-3 marék zsemlemorzsa (a masszába)
zsemlemorzsa (panírozni)
kevés olaj a sütéshez
Áztassuk be a zsemlét/kiflit kevés vízbe. Pucoljuk meg a gombát, hagymát, aprítsuk fel, tegyük egy mélyebb tálba. A beáztatott zsemlét/kiflit jól nyomkodjuk ki a víztől, majd tegyük a zöldségekhez. Üssük rá a tojást, fűszerezzük, adjuk hozzá a paradicsompürét is. Keverjük el minél jobban, hogy minden hozzávalóból jusson mindenhova. Ezt nyugodtan végezhetjük kézzel is. Végül szórjuk rá a zsemlemorzsát, annyit, hogy lágy, de formázható masszát kapjunk végeredményként. Ezután tegyük fel egy serpenyőben az olajat melegedni. Majd formázzunk pogácsákat a gombás masszából, forgassuk meg zsemlemorzsában őket, és közepesen meleg olajban süssük kb. 15 percig. 8-10 perc után fordítsuk meg fasírtjainkat. Igazi ínyenc feltétje lehet főzelékeknek, legyen az egy egyszerű krumplifőzelék, vagy akár babfőzelék.
Tanács:
Ha sütés közben széthullana a fasírt, tegyünk még hozzá kevés zsemlemorzsát.