Ebben a süteményben a vanília édessége csodásan harmonizál a ribizli fanyar ízével. Tésztája omlós, puha, gyümölcsössége vitathatatlan. Igazi nyári édesség!
Hozzávalók (12 db):
10 dkg vaj (puha)
7,5 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 teáskanál reszelt citromhéj
1 csipet só
2 tojás
15 dkg finomliszt
1/2 teáskanál sütőpor
15 dkg bogyós gyümölcs - jelen esetben ribizli
A sütőt melegítsük elő 180 fokra - alsó-felső sütés. A muffin forma mélyedéseit béleljük ki papírral.
A vajat a cukorral keverjük ki habosra, közben adjuk hozzá a vaníliás cukrot, sót és citromhéjat is. A tojásokat egyenként keverjük hozzá. A sütőporos lisztet adjuk hozzá a tésztához. A masszát azonnal a formákba töltjük, szétosztjuk a tésztán a gyümölcsöt, és finoman belenyomkodjuk.
Előmelegített sütőbe toljuk, és 180 fokon, kb. 25 percig sütjük. A mikor kész vannak, a formában hagyjuk 5 percig pihenni a süteményeket, majd rácson hűtsük tovább.
Egy pohár tejjel csodás, frissítő nyári uzsonna!
Ha valaki kedvet kapna más hűsítő, frissítő, gyümölcsös édességre: https://katakonyhaja.blog.hu/2017/07/07/nagyon_gyumolcsos_joghurttorta