Bogyós muffin - ribizlivel - Kata konyhájából
2019. július 23. írta: orkat

Bogyós muffin - ribizlivel - Kata konyhájából

Ebben a süteményben a vanília édessége csodásan harmonizál a ribizli fanyar ízével. Tésztája omlós, puha, gyümölcsössége vitathatatlan. Igazi nyári édesség!

bogyos_muffin_blog.jpg

 

Hozzávalók (12 db):

10 dkg vaj (puha)

7,5 dkg cukor

1 csomag vaníliás cukor

1 teáskanál reszelt citromhéj

1 csipet só

2 tojás

15 dkg finomliszt

1/2 teáskanál sütőpor

15 dkg bogyós gyümölcs - jelen esetben ribizli

 

A sütőt melegítsük elő 180 fokra - alsó-felső sütés. A muffin forma mélyedéseit béleljük ki papírral.

A vajat a cukorral keverjük ki habosra, közben adjuk hozzá a vaníliás cukrot, sót és citromhéjat is. A tojásokat egyenként keverjük hozzá. A sütőporos lisztet adjuk hozzá a tésztához. A masszát azonnal a formákba töltjük, szétosztjuk a tésztán a gyümölcsöt, és finoman belenyomkodjuk.

Előmelegített sütőbe toljuk, és 180 fokon, kb. 25 percig sütjük. A mikor kész vannak, a formában hagyjuk 5 percig pihenni a süteményeket, majd rácson hűtsük tovább. 

Egy pohár tejjel csodás, frissítő nyári uzsonna!

Ha valaki kedvet kapna más hűsítő, frissítő, gyümölcsös édességre: https://katakonyhaja.blog.hu/2017/07/07/nagyon_gyumolcsos_joghurttorta

A bejegyzés trackback címe:

https://katakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr4914976138

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása