Sonkás-sajtos-tojás muffin formában
2019. május 29. írta: orkat

Sonkás-sajtos-tojás muffin formában

Laktató, mutatós és nagyon egyszerű. Na és persze nagyon finom! Sokféleképpen variálható finomság. Vacsorára vagy éppen reggelire is megfelelő választás. 

sonkas_muffin_1.jpg

Hozzávalók (10-12 db-hoz):

10 dkg sonka

1 kis fej hagyma

2 ek olaj/vaj

10 dkg sajt

6 nagy tojás

5 szelet teljes kiőrlésű kenyér (négyzet alakú)

só ízlés szerint

A sonkát felkockázzuk és kevés olajon megpirítjuk. A hagymát felaprítjuk, majd a sonkához adjuk és üvegesre pároljuk. Közben a sütőt melegítsük elő 210 fokra. A tojásokat verjük fel egy mélyebb tálban, sózzuk. Keverjük bele a felkockázott sajtot és kenyeret, majd öntsük hozzá a hagymás-sonkás keveréket is. Jó alaposan keverjük össze, majd adagoljuk a jól kiolajozott formákba a masszát. Nagyjából a mélyedések 2/3-ig töltsük meg a formát. Toljuk az előmelegített sütőbe, és körülbelül 15 perc alatt süssük aranybarnára őket. A formákban szépen megemelkednek a tojásos muffinok. Frissen ínycsiklandó vacsora lehet belőle. A maradékot pedig felmelegítve akár reggelire is el lehet fogyasztani. Hogy milyen hozzávalókkal variáljuk? Csak rajtunk múlik!

sonkas_muffin_2.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://katakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr2314868502

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása