Hozzávalók:
1 nagyobb fej patisszon (csillagtök)
A panírozáshoz:
teljes kiőrlésű liszt
3 tojás
zsemlemorzsa+füstölt sajt+lenmag+szezámmag
A sütéshez:
olaj
A mártogatóshoz:
tejföl
só
A csillagtököt, vagy más néven patisszont mossuk meg, majd szabadítsuk meg héjától és magházától. Vágjuk kisebb darabokra, hasábokra, szeletekre, egy dologra figyelve, hogy nagyjából azonos vastagságúak legyenek, így körülbelül egy időben készülnek majd el. A panírozáshoz a szokásos módon egy-egy mélyebb tányérba tegyük a lisztet, egy másikba a felvert és sózott tojásokat, végül a zsemlemorzsát, melyhez szórjunk kevés szezámmagot, lenmagot és reszeljünk hozzá füstölt sajtot. (Ízlés szerint meg is lehet sózni, én megtettem.) A patisszon darabokat panírozzuk be egyenként. Közben egy szélesebb lábosban vagy serpenyőben forrósítsunk fel olajat, kb. 1-2 ujjnyit, majd helyezzük bele a már kipanírozott csillagtök falatokat. Közepes hőmérsékleten süssük mindkét oldalát 7-7 percig. Ez idő alatt a tök megpuhul, a bundája pedig ropogós aranybarnára sül. Fogyaszthatjuk bármilyen mártogatóssal, én sós tejföllel szeretem igazán.