Habkönnyű mogyorókrémes sajttorta
2016. december 19. írta: orkat

Habkönnyű mogyorókrémes sajttorta

Egy töredelmes vallomással kezdeném... Nutellafüggő vagyok... Így külön örömömre szolgált, hogy kisfiam 5.szülinapjára valami "csokisat-tejszíneset-mogyorósat-krémeset" szeretett volna. Kívánságai ebben a habkönnyű, sütés nélküli tortában egyesültek. Óriási puszi járt Tőle a tortáért. Már csak ezért is megérte...

blog_winter_mogyorokremes_sajttorta.jpg

Hozzávalók (26 cm-es formához):

Az alaphoz:

30 dkg kakaós (Győri édes) keksz + a maradék díszítésre

15 dkg vaj (olvasztott)

A krémhez:

50 dkg mascarpone (szoba hőmérsékletű!)

20-25 dkg mogyorókrém (lehetőleg Nutella)

2 dl habtejszín

5 dkg porcukor (ízlés szerint lehet kevesebbet vagy többet)

2 kis csomag habfixáló

A tetejére (díszítéshez):

fekete csoki (reszelve)

egész (pörkölt) mogyoró

A tortaforma gyűrűjét a végleges tortaállványra vagy tálcára helyezzük, és ebben dolgozunk. Így, amikor a torta tálalására kerül a sor, csak a karikát kell levenni róla. A 30 dkg kekszet aprítsuk fel, majd keverjük el az olvasztott vajjal, és nyomkodjuk a tortaforma aljába. A maradék kekszeket rendezzük el a gyűrű oldalán, alsó részüket a kekszes alapba nyomva.

A krémhez a mascarponét és a habtejszínt keverőgéppel keverjük simára, majd habosítsuk. Adjuk hozzá a habfixálót, a porcukrot, majd a mogyorókrémet (lehetőleg Nutellát) is. Amikor kellően habos és sima a krémünk, simítsuk a kekszes alapra, majd tegyük hűtőbe pár órára. (Nálam egy egész éjszakát is pihent.)

Tálalás előtt, a díszítéshez reszeljük le a csokit, szórjuk rá a tortára, majd dobjuk fel pár szem egész mogyoróval is. A végeredmény egyszerűen mennyei! 

kicsi_blog.jpg

Kisfiam 5.szülinapján

 

Az eredeti receptet ITT találtam. Örökké hálás leszek érte!

A bejegyzés trackback címe:

https://katakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr8412057897

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása