Imádjuk a sajttortákat. Készítettem is már több alkalommal, de meg kell mondanom, nem találkoztam ilyen krémességgel. Ezzel a recepttel az interneten találkoztam, csak más külalakkal. Nálunk szülinapra készült, ezért a tortaforma.
Hozzávalók:
A kekszes alaphoz:
16 db oreo keksz
5 dkg olvasztott vaj
A krémhez:
50 dkg mascarpone
10 dkg cukor (vagy 8 dkg gyümölcscukor)
1 teáskanál vanília kivonat
2 db tojás
1 kis doboz tejföl (15 dkg)
A tetejére:
5 db oreo keksz
A sütőt melegítsük elő 150 fokra. Közben a kekszes alaphoz tegyük a kekszeket egy késes robotgépbe és az olvasztott vajjal együtt aprítsuk fel (vagy zacskóba téve zúzzuk apróra). Majd lapítsuk sütőpapírral bélelt tortaformába. A krém hozzávalóit a fenti sorrendben alaposan kikeverjük. Majd a kekszes alapra simítjuk és az előmelegített sütőben kb.60 percig sütjük. Fontos, hogy közben ne nyitogassuk a sütő ajtaját, illetve a sütési idő leteltével csak vegyük le a hőt és résnyire hagyjuk nyitva az ajtót, úgy hűljön ki. Így megelőzhető a torta tetejének besüllyedése. A tortaforma oldalát csak akkor vegyük le, ha már a krém teljesen kihűlt. Tetejét díszíthetjük oreo keksszel vagy éppen kakaóporral is.
Az eredeti receptet ITT találtam.