Hozzávalók (kb. 15 darabhoz):
25 dkg túró
25 dkg liszt
10 dkg porcukor
fél csomag sütőpor
5 ek olaj
csipet só
A töltelékhez:
5 dkg olvasztott vaj
fahéj ízlés szerint
kakaópor ízlés szerint
A tetejére:
1 tojás
A sütőt előmelegítjük (alul-felül sütés mód) 200 fokra. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Egynemű, könnyen kezelhető tésztát kapunk. Lisztezett deszkán nyújtsuk ki 2-3 mm vastagságú téglalapra. Kenjük meg az olvasztott margarinnal és szórjuk meg bőven fahéjjal és kakaóval. A téglalap hosszabbik oldalánál kezdve szorosan tekerjük fel. Vágjuk fel 1,5-2 cm széles szeletekre, tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe őket, kenjük le a tetejüket felvert tojással, és toljuk a sütőbe kb. 15 percre (vagy amíg aranybarnára nem sülnek). Frissen, langyosan verhetetlen.
Tanács:
Ha laktózmentes hozzávalókból készítjük ezt a finomságot, az erre érzékenyek is bátran falatozhatnak belőle.