Ebben a süteményben, a lágy, vaníliás túró édességét csodásan ellensúlyozza az aszalt vörös áfonya savanykás íze. Hűtőben napokig eltartható, nem veszít puhaságából. Langyosan fogyasztva a legfinomabb. Akik nem szeretik a 'tésztás' sütiket, nehogy kihagyják!
Hozzávalók:
25 dkg túró
2 kis pohár tejföl (20 %-os)
3 db tojás
13 dkg vaj (nem margarin)
10 dkg cukor
2 marék búzadara
1 citrom reszelt héja
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag vaníliás pudingpor
aszalt gyümölcs (ízlés szerint)
A sütőt előmelegítjük 160 fokra. Amíg a sütő melegszik, a 3 db tojás sárgájával összekeverjük a cukrot és a puha vajat, majd hozzáadjuk a túrót, tejfölt, a reszelt citromhéjat, a pudingport, a vaníliás cukrot vagy aromát, és a búzadarát. Alaposan kikeverjük - legegyszerűbb robotgéppel. Verjük keményre a fehérjét, és lazán keverjük a masszához - fakanállal. Adjuk hozzá az általunk választott aszalt gyümölcsöt - tetszés szerint darabolva, és simítsuk sütőpapírral bélelt formába (én 23 cm átmérőjű tortaformát használtam). Majd tegyük az előmelegített sütőbe, és süssük 40-45 percig. Hagyjuk a formában legalább langyosra hűlni, majd élvezzük a végeredményt!