Sonkakrémes palacsinta batyuk
2014. december 01. írta: orkat

Sonkakrémes palacsinta batyuk

Hogy hogyan is született ez a recept? Hát úgy, hogy kinyitottam a hűtőt, és nem kevés maradékkal találtam magam szemben. Volt hamarosan lejáró krémsajt, baconszalonna, paprikás pulykamell sonka, főzőtejszín, parmezán sajt, tejföl, tojás és tej. Került még liszt és olaj is a pultra. 

3_8.jpg

 

Hozzávalók:

6 db nagy méretű palacsintához:

Az alábbi linken található a palacsinta receptje. (A cukrot ki kell hagyni belőle, és esetleg picivel több sót tenni a tészta alapba.)

A sonkakrémhez (kb. 16-18 db palacsinta megtöltésére elegendő):

10 dkg baconszalonna

20-25 dkg paprikás pulykasonka (vagy bármilyen más sonka)

2 evőkanál olaj

1 tömlős krémsajt

3-5 dkg reszelt parmezán sajt

3 dl főzőtejszín

Állítsuk össze a palacsinta tésztáját a fent megadott linken leírtak szerint, majd tegyük félre pihenni. Ezalatt elkészítjük a sonkakrémet. Az apróra vágott baconszalonnát az olajon lassú tűzön megpirítjuk, míg teljesen kisül a zsírja. Közben szintén nagyon kis darabokra kockázzuk a sonkát, és hozzáadjuk a szalonnához, majd együtt pirítjuk őket pár percig már magas lángon. Ezután kissé lehúzzuk a tűzről, és hűtjük, hogy a sonkás alapot késes aprítóval pürésíteni tudjuk. Ha ezzel megvagyunk, öntsük fel a főzőtejszínnel, majd nyomjuk bele a tömlős sajtot, illetve adjuk hozzá a reszelt parmezánt is. Forraljuk össze, és ízlés szerint fűszerezzük még. (Nekem semmi nem kellett hozzá, mert a bacon és a sajtok kellően intenzív ízt kölcsönöztek a krémnek.) Ezután kisütjük a palacsintákat, és egy púpos evőkanálnyi sonkakrémmel megtöltjük őket. Lehet tekerni a palacsintákat, háromszögbe hajtogatni, de készíthetünk belőlük batyukat is.Tálaláskor tehetünk rá reszelt sajtot, tejfölt, vagy az esetlegesen megmaradt krémet hígítva is.

1_18.jpg




 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://katakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr696936085

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása