Pikáns sárgarépa-krémleves korianderrel
2014. szeptember 26. írta: orkat

Pikáns sárgarépa-krémleves korianderrel

Kellemesen savanykás, krémes, tejszínes, egyszóval finoman pikáns leves sárgarépából. Ízletes, tápláló leves, amit a hideg idő beköszöntével nem árt menteni a receptek közé. És hogy mennyibe kerül? Ennyibe!

blog_19.jpg

Hozzávalók (4 személyre):

50 dkg sárgarépa
4 dkg vaj
1 fej vöröshagyma
2 db közepes burgonya (kb. 30 dkg)

fehérbors
olaj
1 teáskanál koriander (egész)
bő 1 liter húsalaplé (vagy 1 leveskocka+víz)
1,5 dl főzőtejszín
1 db citrom


A vajat felhevítjük, kevés olajat is öntünk rá. Ebben a zsiradékban kezdjük pirítani az apróra vágott vöröshagymát. A burgonyát feldaraboljuk, és a hagymához adjuk. A vékony lapokra vágott sárgarépa is az edénybe kerül, majd sózzuk, borsozzuk. A koriander magokat egy teatojásba tesszük, és az edénybe lógatjuk. Felöntjük a húsalaplével (vagy leveskocka+víz), és addig főzzük, míg a zöldségek puhára nem főnek, ez kb. 20-25 perc. Ekkor összeturmixoljuk. A levest visszahelyezzük a tűzre, és beleforraljuk a tejszínt. Néhány csepp citromlével pikánssá tesszük. Még egyszer felforraljuk, majd még melegen tálaljuk. Levesgyöngyével a legfinomabb.

A bejegyzés trackback címe:

https://katakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr926730779

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása