Vaníliás - kakaós süti szilvalekvárral
2014. augusztus 30. írta: orkat

Vaníliás - kakaós süti szilvalekvárral

Szeretjük a süteményeket. Főleg a krémeseket. Ez kifejezetten az. Kakaós tészta, vaníliás-tejfölös krém, szilvalekvár - ellenállhatatlan hármas. Ugye?

1_62.jpg

Hozzávalók:

Tésztához:

40 dkg finomliszt

1 kávéskanál szódabikarbóna

25 dkg margarin (nagyon puha)

1 db tojás

10 dkg kristálycukor

2 evőkanál cukrozatlan kakaópor

1 evőkanál tejföl

Krém:

1/2 l tej

2 cs vaníliás pudingpor

1 cs vaníliás cukor

20 dkg kristálycukor

55 dkg tejföl (ez 1 nagy és 1 kis pohár tejfölnek felel meg)

A krém alá:

4-5 evőkanál lekvár (mindenképpen savanykás ízű)

A tetejére:

porcukor 

A sütőt melegítsük elő 180 fokra. A krém hozzávalóit a tejföl kivételével összefőzzük, és gyakori kevergetés mellett kihűtjük. A tészta száraz hozzávalóit összekeverjük, majd hozzáadjuk a margarint, tojást és tejfölt is. Jól dolgozzuk össze. Ha egynemű lett a massza, vágjuk 2 felé. Egy kb. 24x36 cm-es tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd a tészta egyik felét lisztezett deszkán nyújtsuk ki, és simítsuk az aljára. Ezután kenjük meg valamilyen savanykás lekvárral (én szilvát használtam). A puding közben kellően lehűlt ahhoz, hogy belekeverhessük a tejfölt. Ha ezzel megvagyunk, öntsük a lekváros tésztaalapra. Végül nyújtsuk ki a kakaós tészta másik felét is, és borítsuk be vele a krémet. Majd toljuk a sütőbe, és 40 perc alatt süssük készre. Ha már nem meleg, szórjuk meg porcukorral a tetejét. Jól, csak teljesen kihűlt állapotban lehet szeletelni, de akit nem zavar a szabálytalanság, bátran essen neki langyosan! Egyszerűen csodás! 

2_46.jpg

Tanács:

A margarint én olvasztva adtam a tésztához, így nagyon könnyű volt összedolgozni. (Nem volt idő kivárni, míg magától megpuhul...) Az alsó réteget a kezemmel nyomkodtam a tepsi aljába, a másikat pedig nyújtás előtt 10 percre a hűtőbe tettem dermedni.

A pudingot hűtés közben gyakran keverjük meg, hogy ne 'bőrösödjön'.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://katakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr166649249

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása