Tuti brownie recept
2013. május 06. írta: orkat

Tuti brownie recept


Olyan régóta vágytam egy igazán különleges csokoládés desszertre, mégpedig név szerint: brownie-ra. De a különféle receptek sokasága eltántorított attól, hogy nekifogjak. Ki erre, ki arra esküszik. Ennél a süteménynél sorsdöntő az, hogy milyen az állaga: kívül roppanós, belül szaftos.  Ha csokoládés álom süteményre vágysz, ebben a receptben tuti nem fogsz csalódni!



blog_1_2.jpg


BROWNIE

Hozzávalók:

12 dkg vaj (jobb, mint margarinnal)

4 dkg jó minőségű cukrozatlan kakaópor

csipet só

20 dkg kristálycukor

2 nagy tojás (L-es)

5 dkg finom liszt

fél csapott teáskanál sütőpor

3-3 dkg feldarabolt fehér és fekete csoki

4 dkg minőségi olvasztott étcsoki

A vajat felolvasztjuk, beleszitáljuk a kakaót, hozzáadjuk a cukrot és a csipet sót, jól kikeverjük. Hozzáadjuk a tojásokat és sima masszává keverjük. Hozzászitáljuk a lisztet a sütőporral, majd belekeverjük az olvasztott csokit, és a feldarabolt fekete+fehér csokit (én szoktam beletenni egy marék durvára vágott diót is). A sütőt 180 fokra melegítjük. Egy mélyebb – kb. 20x30 cm-es - tepsit kibélelünk sütőpapírral, a masszát szétterítjük, és 20-25 perc alatt megsütjük. Ha melegen kínáljuk, a csoki darabok még olvadtak, isteni vanília vagy akár eper fagyival, esetleg pár szem bogyós gyümölccsel.

Ha véletlenül marad a sütiből, jól záródó fém dobozban még napokig eltartható. 

blog_brownie.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://katakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr635285262

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zsuzsanna Harmati 2018.12.16. 22:17:14

Nagyon nagy sikere volt! Köszönjük a receptet! :)
süti beállítások módosítása