Joghurtos kelbimbó főzelék
2013. február 26. írta: orkat

Joghurtos kelbimbó főzelék

Mindazoknak, akik valami különleges főzelékre vágynak

Ebben a receptben a kelbimbó édeskés íze és a joghurt savanykássága alkot ellenállhatatlan egységet. Pillanatok alatt elkészíthető, egészséges és nagyon finom. Nem feltétlenül a megszokott elkészítési módja ennek a zöldségnek, de érdemes kipróbálni. Feltétnek süthetünk hozzá tojást, virslit vagy akár fasírtot is. (http://katakonyhaja.blog.hu/2013/02/26/fasirt_236)

 

Joghurtos kelbimbó főzelék

 

Hozzávalók:

0,5 kg kelbimbó

fehérbors

1 db leveskocka + 4 dl víz vagy 4 dl húsleves alaplé

1 pohár natúr joghurt

1 evőkanál liszt

kevés margarin vagy vaj

 

Megpucoljuk a kelbimbót (leszedjük a külső koszos leveleit és levágjuk a torzsáját) vagy használhatunk fagyasztottat is. Közben felhevítjük a zsiradékot, és beletesszük a zöldséget, amit magas lángon kicsit megpirítunk. Ha már érezzük az erőteljes kelbimbó illatot, akkor sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük alaplével vagy 4 dl vízzel (beletesszük a leveskockát). Felforraljuk, és forrástól számított kb.20 percig alacsony lángon főzzük. Ha kellően puha a kelbimbó, belekeverjük a lisztet a joghurtba, belemerünk pár kanál forró levet a kelbimbó vizéből, majd beleborítjuk a forrásban lévő főzelékbe. Kicsit összerottyantjuk, és kész is.

 

Tanács:

Ha húsleves kockát használunk, óvatosan fűszerezzünk, nehogy túl sós legyen a főzelékünk.

Ha a főzeléket teljes kiőrlésű vagy zabpehely liszttel habarjuk, még egészségesebb lesz.

10 hónapos korától csemeténkkel együtt is lakmározhatunk a főzelékből.

kep_web.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://katakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr255106438

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása