Amerikai palacsinta zablisztből Kata konyhájából
2013. február 09. írta: orkat

Amerikai palacsinta zablisztből Kata konyhájából

Az amerikai filmekben gyakran találkozhatunk a juharszirupban tocsogó palacsintával, de ez a recept egy sokkal egészségesebb és kalóriaszegényebb változat, köszönet Nigellának. Az íze pedig egyszerűen fantasztikus! Senki ne a magyar palacsintához hasonló eredményt várjon, ez egy teljesen más íz- és állagvilág.

amerikai_palacsinta_1_kicsi.jpg


Hozzávalók:

11 dkg zabpehelyliszt

1 tojás

1 teáskanál fruktóz (kb. kétszer olyan édes, mint a cukor, és sokkal egészségesebb)

1 csipet só

1 teáskanál sütőpor

1,5 dl tej

A hozzávalókat összekeverem, és 20 percig pihentetem. Egy teflon palacsintasütőt felhevítek, és egy evőkanállal kicsi, kerek halmokat rakok rá a masszából. Egyszerre 3-4 lepényke tud megsülni. Amikor látjuk, hogy a tésztában kicsi levegőbuborékok jelennek meg, meg lehet fordítani. Igazán gyorsan megsülnek, vigyázni kell velük, mert gyorsan odaégnek. (Ebből a mennyiségből kb. 10-12 palacsinta lesz.) Fogyasztani lekvárral, gyümölcspürével vagy darabolt idénygyümölccsel is lehet, úgy még egészségesebb. Reggelire, vagy desszertnek egyaránt kitűnő, egyszerű és gyors édesség.

amerikai_palacsinta_2_kicsi.jpg

Jó étvágyat hozzá!

Tanács:

Zabpehelylisztet házilag is könnyen készíthetünk – a zabpelyhet le kell darálni.

A palacsintasütőt nem muszáj megolajozni, nem ég oda!

Ha laktózmentes tejet használunk, az erre érzékenyek is részesülhetnek ebből a finomságból!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://katakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr615070569

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dorottya Tóth 2013.02.14. 23:06:46

Na ezt valamelyik reggel biztosan elkészítem, mert a képről ítélve biztos, hogy fantasztikus!!!!na es persze Dani tésztaimádó így nem lesz probléma az elfogyasztása, bár lehet h egyedül is menne!:D
Ja apropó...fő kóstolóra nincs szükséged?:):):)

orkat · https://www.facebook.com/katakonyhaja.orkat/ 2013.02.15. 06:58:58

@Dorottya Tóth: A helyzet az, hogy a recept elvileg 4 személyre íródott, de nem véletlenül nem írtam oda, mert nálunk kettőnknek sem okozott gondot az elpusztítása... :))
A kóstolásról alkudozhatunk... ;)
süti beállítások módosítása