Az amerikai filmekben gyakran találkozhatunk a juharszirupban tocsogó palacsintával, de ez a recept egy sokkal egészségesebb és kalóriaszegényebb változat, köszönet Nigellának. Az íze pedig egyszerűen fantasztikus! Senki ne a magyar palacsintához hasonló eredményt várjon, ez egy teljesen más íz- és állagvilág.

Hozzávalók:
11 dkg zabpehelyliszt
1 tojás
1 teáskanál fruktóz (kb. kétszer olyan édes, mint a cukor, és sokkal egészségesebb)
1 csipet só
1 teáskanál sütőpor
1,5 dl tej
A hozzávalókat összekeverem, és 20 percig pihentetem. Egy teflon palacsintasütőt felhevítek, és egy evőkanállal kicsi, kerek halmokat rakok rá a masszából. Egyszerre 3-4 lepényke tud megsülni. Amikor látjuk, hogy a tésztában kicsi levegőbuborékok jelennek meg, meg lehet fordítani. Igazán gyorsan megsülnek, vigyázni kell velük, mert gyorsan odaégnek. (Ebből a mennyiségből kb. 10-12 palacsinta lesz.) Fogyasztani lekvárral, gyümölcspürével vagy darabolt idénygyümölccsel is lehet, úgy még egészségesebb. Reggelire, vagy desszertnek egyaránt kitűnő, egyszerű és gyors édesség.

Jó étvágyat hozzá!
Tanács:
Zabpehelylisztet házilag is könnyen készíthetünk – a zabpelyhet le kell darálni.
A palacsintasütőt nem muszáj megolajozni, nem ég oda!
Ha laktózmentes tejet használunk, az erre érzékenyek is részesülhetnek ebből a finomságból!