Extra málnás tejföltorta kakaós keksz alappal sütés nélkül
2020. július 08. írta: orkat

Extra málnás tejföltorta kakaós keksz alappal sütés nélkül

Kata konyhájából

tejfoltorta_1.jpg

 

Hozzávalók (20-22 cm-es tortaformához):

A kekszes alaphoz:

20 dkg kakaós keksz

6 dkg olvasztott VAJ

A krémhez:

2 dkg porzselatin + 8 ek víz

2 dl habtejszín

7 dkg porcukor

2 ek frissen facsart citromlé

80 dkg tejföl

35-40 dkg málna (vagy más bogyós gyümölcs)

 

Előkészítjük a torta végleges helyét - én tortaállványon dolgoztam -, de lehet tálcán vagy tortatartó/hordozó alján is. A közepére helyeztem a tortaforma gyűrűjét, majd a darált kekszes, olvasztott vajas masszát az aljába egyengettem. Amíg a krémmel dolgozunk, tegyük a hűtőbe az alapot, hogy megdermedjen. A krémhez a zselatint a zacskón található utasítások szerint készítsük el, majd hagyjuk hűlni, míg a krém többi részével dolgozunk. A tejszínt kemény habbá verjük. A tejfölt összekeverjük a porcukorral, citromlével, adjuk hozzá a langyosra hűlt, de még folyós zselatint (ha nagyon megdermedt volna, melegítsünk rá, úgy újra folyós lesz), majd a tejszínhabot is beleforgatjuk. Elővesszük az alapot, rákanalazzuk a krém 1/3-át, megszórjuk málnával, rákenjük a krém második harmadát, azt is megszórjuk málnával, majd a harmadik harmad krémmel befedjük a tortát és a maradék gyümölcsöt elrendezzük a tetején. Legalább 2-3 órára hűtőbe tesszük

tejfoltorta_2.jpg

Amikor letelt a szilárdulási idő, a forma karikáját körbevágjuk egy késsel, hogy könnyebben elváljon a krémtől. Hidegen tálaljuk. Meleg nyári estéken csodás hűsítő élmény...

tejfoltorta_3.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://katakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr4315988434

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.