Kakaós csiga egyszerűen
2016. január 29. írta: orkat

Kakaós csiga egyszerűen

1_36.jpg

 

Hozzávalók (kb. 15 darabhoz):

25 dkg túró

25 dkg liszt

10 dkg porcukor

fél csomag sütőpor

5 ek olaj

csipet só

A töltelékhez:

5 dkg olvasztott vaj

fahéj ízlés szerint

kakaópor ízlés szerint

A tetejére:

1 tojás

 

A sütőt előmelegítjük (alul-felül sütés mód) 200 fokra. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Egynemű, könnyen kezelhető tésztát kapunk. Lisztezett deszkán nyújtsuk ki 2-3 mm vastagságú téglalapra. Kenjük meg az olvasztott margarinnal és szórjuk meg bőven fahéjjal és kakaóval. A téglalap hosszabbik oldalánál kezdve szorosan tekerjük fel. Vágjuk fel 1,5-2 cm széles szeletekre, tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe őket, kenjük le a tetejüket felvert tojással, és toljuk a sütőbe kb. 15 percre (vagy amíg aranybarnára nem sülnek). Frissen, langyosan verhetetlen. 

Tanács:

Ha laktózmentes hozzávalókból készítjük ezt a finomságot, az erre érzékenyek is bátran falatozhatnak belőle.

A bejegyzés trackback címe:

https://katakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr218330570

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.