Igazán izgalmas párosítás. Mármint a kolbász és a tejszín. Aki még nem próbálta, feltétlenül tegye meg! Ha akad egy kevés száraz, vagy akár sült kolbász is, engedjünk a csábításnak, és használjuk fel most egy kicsit másként. Semmi ördöngösség nincs benne, sőt, talán túlontúl egyszerű...
Hozzávalók:
kb. 15-20 cm kolbász
3 dl főzőtejszín
só
kevés víz
2 evőkanál olaj
25 dkg tészta (ízlés szerint)
kevés reszelt sajt (elhagyható)
A tésztát főzzük meg, s ez idő alatt készítsük el a szószt. A kolbászt vágjuk apró kockákra, vagy vékony karikáéra, és egy serpenyőben, amiben felforrósítottuk az olajat, pirítsuk meg, jó alaposan. Amikor a kolbászdarabkák már kellően kiizzadták magukból a zsírt, és szépen megpirultak, öntsük nyakon a főzőtejszínnel, sózzuk ízlés szerint, és forraljuk kb. 5 percig. Egy igen sűrű, tartalmas szószt kapunk, melyet kevés vízzel a megfelelő állagúra hígíthatunk. Igazán ízletes tésztaétel lesz a végeredmény, melyet kevés reszelt sajttal meg is koronázhatunk.