Füstölt sajtos kolbászos muffin
2013. március 22. írta: orkat

Füstölt sajtos kolbászos muffin

Intenzív, füstölt ízek… Langyos, lágy tésztában… Egy pohár forró teával… Mennyei! Elkészíteni nagyon egyszerű, és összesen 30 perc alatt kész van. Váratlanul betoppanó vendégek? Hirtelen feltörő vágy valami finomság iránt? Ez a tökéletes recept!

 

Füstölt sajtos kolbászos muffin

 

Hozzávalók :

25 dkg liszt

fél teáskanál szódabikarbóna

2 és fél teáskanál sütőpor

2 teáskanál sült krumpli/csirke fűszer só

5 dkg füstölt kolbász

5 dkg füstölt sajt

1 tojás

1 kis pohár joghurt

1,5 dl tej

0,8 dl napraforgó olaj

 

A muffin formát kivajazzuk, és félretesszük. A sütőt bekapcsoljuk 180°C-ra, hőlégkeverésesnél 160°C-ra. A kolbászt és a sajtot apró kockákra vágjuk. A lisztben elkeverjük a sütőport, a szódabikarbónát és a fűszereket, majd a kolbászt és a sajtot. Egy másik tálban összekeverjük a tojást, a joghurtot, a tejet meg az olajat. Ezt a lisztes keverékhez öntjük, és gyorsan összekeverjük. A muffin formákba töltjük a tésztát és 20 perc alatt szép pirosra sütjük. A sütőből kivéve még 5 percig a formában pihentetjük, közben sajtot reszelhetünk rá, de ez el is maradhat. A formából kiemeljük, kicsit hagyjuk hűlni, és már langyosan ehetjük is.

Tanács:

Kolbász helyett tehetünk bele füstölt sonkát vagy pirított bacont is. A sajtot helyettesíthetjük főtt tojás kockákkal is.

A sütés első 15 percében ne nyissuk ki a sütő ajtaját, mert összeesik a süteményünk.

blog_5.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://katakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr945162107

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása