Leveles rudacskák vegyesen - ideális vendégváró falatkák
2018. április 17. írta: orkat

Leveles rudacskák vegyesen - ideális vendégváró falatkák

Már sokszor említettem, de azóta is fenntartom a véleményem - a friss leveles tészta fantasztikus találmány! Tulajdonképpen egy-két plusz hozzávalóra van szükségünk, és másra nem is kell figyelnünk, csak arra, hogy frissen készítsük el. És hogy mit teszünk a tetejére, csavarjuk-e vagy tekerjük, hajtogatjuk, vagy csak felcsíkozzuk, csak rajtunk múlik.

1_66.jpg

Hozzávalók:

2 tekercs friss leveles tészta

1 tojás

1 csomag szeletelt bacon

reszelt sajt

magok (lenmag, hántolt tökmag, szezámmag, szeletelt mandula)

Sütéshez:

nagy méretű tepsi

 

Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Tekerjük ki a leveles tésztát, hogy kicsit pihenjen. Ezalatt vágjuk félbe a bacon szalonna szeleteket, reszeljük le a sajtot, készítsük elő a magokat és verjük fel a tojást. Amikor ezzel megvagyunk, a leveles tésztát vágjuk fel csíkokra. A szalonnáshoz vastagabbra, míg a magos-sajtos verzióhoz elég lesz vékonyabbra is.

Mivel a baconos rudak sütési ideje hosszabb, célszerű azokkal kezdeni. Fektessünk egy-egy szalonna szeletet a tésztára, és két végénél fogva csavarjuk meg úgy, hogy a bacon legyen kívül. Így fog tudni finom, ropogósra sülni! Tekerés után fektessük őket a tepsibe kicsit távolabb egymástól, majd kenjük le a felvert tojással, ízlés szerint sózzunk utána és szórjuk meg szezámmaggal. Toljuk a sütőbe, és kb. 25 perc alatt süssük aranybarnára a tekercseket.

A magos-sajtos rudacskákhoz a tésztacsíkokat fektessük a tepsibe, kenjük le őket tojással, majd tetszés szerint szórjuk meg a tetejüket - sajttal, magokkal és sóval. Majd 200 fokon, kb. 15 perc alatt süssük jó ropogósra, aranybarnára őket.

Frissen, zizegősen egyenesen felülmúlhatatlan ropogtatnivaló.

A bejegyzés trackback címe:

https://katakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr6713838638

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása