Ki ne szeretné a pofonegyszerűen és gyorsan elkészíthető finomságokat? Hát ez a keksz garantáltan a kedvencek listájára kerül! A költségek miatt sem kell fájnia a fejünknek! Győződj meg róla itt!
Diós-mazsolás keksz
Hozzávalók:
15 dkg vaj vagy margarin
20 dkg kristálycukor (vagy 10-10 dkg méz illetve cukor)
1 csomag vaníliás cukor
1 tojás
18 dkg liszt (én teljes kiőrlésűt használtam)
1 csapott teáskanál sütőpor
1 csipet só
15 dkg durvára vágott vagy darált dió
10 dkg mazsola
A vajat megolvasztjuk, és jól elkeverjük a cukrokkal. Hozzákeverjük a tojást. A lisztet és a sütőport, valamint a sót jól eldolgozzuk benne. Utoljára hozzáadjuk a diót és a mazsolát, és jól kikeverjük. Teáskanállal halmokat rakunk egymástól nagyobb távolságra egy sütőpapírral kibélelt tepsibe. Előmelegített sütőben (kb. 175 C°) 10-12 percig sütjük. Kávéhoz (is) NAGYON finom!!!
Tanács:
A mazsolát ki lehet váltani csoki darabokkal is, illetve dió helyett lehet mogyorót is használni.
Vigyázat, nagyon gyorsan fogy!!! :)