Lágy túrótorta őszibarackkal
2020. július 16. írta: orkat

Lágy túrótorta őszibarackkal

Kata konyhájából

1_70.jpg

Hozzávalók:

25 dkg túró

2 kis pohár tejföl (20 %-os)

3 db tojás

13 dkg vaj (nem margarin)

10 dkg cukor (aki édesebben szereti, tehet bele 13-15 dkg-ot)

2+2 marék búzadara

1 citrom reszelt héja

1 csomag vaníliás cukor

1 csomag vaníliás pudingpor

4-5 szem érett őszibarack

2_51.jpg

A sütőt előmelegítjük 160 fokra. Amíg a sütő melegszik, a 3 db tojás sárgájával fehéredésig keverjük a cukrot majd hozzáadjuk a puha vajat is. Végül tegyük hozzá a túrót, tejfölt, a reszelt citromhéjat, a pudingport, a vaníliás cukrot és 2 marék búzadarát. Alaposan kikeverjük - legegyszerűbb robotgéppel. Verjük keményre a fehérjét egy csipet sóval, és lazán keverjük a masszához - fakanállal. Simítsuk sütőpapírral bélelt formába a massza 2 harmadát (én 23 cm átmérőjű tortaformát használtam), majd szórjunk rá újabb 2 marék búzadarát, tulajdonképpen "megágyazva" a felkockázott gyümölcsnek - egyenletesen oszlassuk el rajta a barackot, végül kenjük el rajta a maradék masszát. Tegyük az előmelegített sütőbe, és süssük 40-45 percig (nagyjából aranysárgának kell lennie). Hagyjuk a formában legalább langyosra hűlni, majd élvezzük a végeredményt!

3_24.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://katakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr9616008992

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.