Tejszínes málnatorta mézes kekszes alappal sütés nélkül
2020. július 05. írta: orkat

Tejszínes málnatorta mézes kekszes alappal sütés nélkül

Kata konyhájából

malnas_tejszines_torta.jpg

 

Hozzávalók (20-22 cm-es tortaformához):

A kekszes alaphoz:

20 dkg mézes keksz (de bármilyen más is jó, pl.: zabkeksz)

5 dkg olvasztott VAJ

A krémhez:

2 dkg porzselatin + 8 ek víz

4 dl habtejszín

5 dkg porcukor

2-3 ek frissen facsart citromlé

35 dkg tejföl

20 dkg málna (vagy más bogyós gyümölcs)

 

Előkészítjük a torta végleges helyét - én tortaállványon dolgoztam -, de lehet tálcán vagy tortatartó/hordozó alján is. A közepére helyeztem a tortaforma gyűrűjét, majd a darált kekszes, olvasztott vajas masszát az aljába egyengettem. Amíg a krémmel dolgozunk, tegyük a hűtőbe az alapot, hogy megdermedjen. A krémhez a zselatint a zacskón található utasítások szerint készítsük el, majd hagyjuk hűlni, míg a krém többi részével dolgozunk. A tejszínt kemény habbá verjük. A tejfölt összekeverjük a porcukorral, citromlével, adjuk hozzá a langyosra hűlt, de még folyós zselatint (ha nagyon megdermedt volna, melegítsünk rá, úgy újra folyós lesz), majd a tejszínhabot is beleforgatjuk. Elővesszük az alapot, rákanalazzuk a krém felét, megszórjuk málnával, rákenjük a krém másik felét, majd a maradék gyümölcsöt elrendezzük a torta tetején. Legalább 2-3 órára hűtőbe tesszük

Amikor letelt a szilárdulási idő, a forma karikáját körbevágjuk egy késsel, hogy könnyebben elváljon a krémtől. Hidegen tálaljuk. Meleg nyári estéken csodás hűsítő élmény...

A bejegyzés trackback címe:

https://katakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr9915982490

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.