Sajtos burgonyakrémleves bacon chips-szel
2013. december 29. írta: orkat

Sajtos burgonyakrémleves bacon chips-szel

Ez az ízletes leves, hamar a kedvencünkké válhat, hiszen elkészíteni egyszerű, gyors, és nem utolsó sorban olcsó. A sajt és a bacon intenzív ízvilágát csodálatosan ellensúlyozza a krumpli semlegessége, krémessége. Enyhén savanykás, tápláló leves. Vajas galuskával dúsíthatjuk.

blog_14.jpg

 

Sajtos burgonyakrémleves bacon chips-szel

 

Hozzávalók:

A leveshez:

1 kis fej vöröshagyma

3 db nagyobb krumpli

2 szál sárgarépa

1 pohár tejföl

10 dkg füstölt sajt (tömlős)

fehér bors

olaj

ételízesítő vagy leveskocka

A galuskához:

1 dkg vaj

1 tojás

3 evőkanál liszt

Feltét:

6-8 szelet bacon

A hagymát megpucoljuk, felaprítjuk, és kevés olajon, egy lábosban, közepes lángon üvegesre pirítjuk. Közben megpucoljuk a répát, lereszeljük, majd a hagymához adjuk, és kicsit együtt pirítjuk. Beleborítjuk a kis pohár vagy 3 evőkanál tejfölt, jól elkeverjük, felöntjük bő egy liter vízzel, ízesítjük 2 nagy csipet sóval, leveskockával, kevés (1 mokkáskanál) fehér borssal. Beletesszük az időközben meghámozott és felkockázott burgonyát, felforraljuk, és lefedve, kis lángon főzzük kb.20 percig. Közben megpirítjuk a bacon szalonnát, és előkészítjük a galuskát. Megolvasztjuk az 1 dkg vajat, beleteszünk egy csipet sót, felverjük benne a tojást, és a 3 evőkanál liszttel, villával simára keverjük. Ha a levesben a zöldségek puhára főttek, botmixerrel leturmixoljuk a levest, beletesszük a füstölt sajtot, majd magas lángon, a levest bugyogtatva mokkáskanállal beleszaggatjuk a galuskákat. Pár percig főzzük.  Ha nem találjuk elég ízesnek, sózzuk a végén ízlés szerint. Tálaláskor megszórjuk baconchips-szel.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://katakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr905715982

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása