Sütőben sült csicsókás cukkinifasírt Kata konyhájából
2023. február 06. írta: orkat

Sütőben sült csicsókás cukkinifasírt Kata konyhájából

Zöldséges lepénykék cukkiniből és csicsókából olaj nélkül, sütőben sütve. Most parmezánnal és füstölt ízben készült.

vagott.jpg

Hozzávalók 10 nagy lepényhez:

30 dkg pucolt csicsóka

60 dkg hámozott és kimagozott cukkini

2 tojás (L-es)

2 evőkanál zabpehelyliszt

bors

fokhagyma (1 kisebb gerezd vagy csapott mokkáskanál por)

5 dkg füstölt sonka kockázva

5 dkg füstölt sajt

3-5 dkg parmezán sajt

A cukkinit és a csicsókát megpucoljuk és a reszelő kisebbik lyukán lereszeljük. Sózzuk, borsozzuk és hagyjuk pár percet pihenni. Közben a sütőt felmelegítjük 220 fokra – alsó-felső sütés.

1_photo_1675703807243.jpg

A zöldségek levet fognak ereszteni, amit nyomjunk ki, és vegyük ketté az alapot. Az egyik feléhez keverjük hozzá a reszelt parmezán sajtot, 1 tojást, 1 evőkanál zabpehelylisztet és a fokhagymát. Ízlés szerint lehet még sózni. A másik feléhez adjuk hozzá a másik tojást, 1 evőkanál zabpehelylisztet, kockázott füstölt sonkát és reszelt füstölt sajtot. Jól keverjük el a masszákat, majd egy sütőpapírral kibélelt tepsire halmozzunk körülbelül 2 evőkanálnyi lepényeket. Kicsit lapítsuk el őket, és toljuk az előmelegített sütőbe. 20-25 perc alatt éppen finomra sülnek. Pár perc hűtés után tejfölös mártogatóssal vagy csak magában fogyasszuk el.

 2_photo_1675703809338.jpg


 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://katakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr9618042822

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása