Málnás-rácsos Kata konyhájából
2020. október 31. írta: orkat

Málnás-rácsos Kata konyhájából

malnas_racsos.jpg

Hozzávalók (23-24 cm-es piteformához):
A tésztához:
20 dkg finomliszt
5 dkg porcukor
1 teáskanál sütőpor
10 dkg vaj
1 tojás sárgája
1 csipet só
1 evőkanál citromlé (+fél citrom reszelt héja)
1-2 evőkanál tejföl

A töltelékhez:
35 dkg málna
10 dkg kristálycukor
1 csomag vaníliás pudingpor (főzős)

A tetejére:
1 tojás sárgája a tészta kenéséhez

A puha vajat a cukorral, a tojás sárgájával, a citromlével (+ a reszelt héjával) habosra keverjük kézi robotgéppel majd a lisztet a sütőporral és a sóval együtt hozzákeverjük és annyi tejfölt adagolunk hozzá (apránként), hogy jól gyúrható tésztát kapjunk. A tésztát elosztjuk 1/3-ad, 2/3-ad arányban és fóliába csomagoljuk majd 15 percre a mélyhűtőbe tesszük.
Amíg a tészta a mélyhűtőben várja a sorát, addig elkészítjük a tölteléket. Ehhez a málnát a cukorral pár perc alatt összefőzzük. A pudingport 2 dl vízzel kikeverjük majd a málnához csorgatjuk és folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük. Félretesszük amíg a tészta elkészül.
Előmelegítjük a sütőt 170 fokra. A piteformát kivajazzuk és a nagyobbik tésztadarabbal kibéleljük - ha másként nem sikerül, kézzel belenyomkodjuk. Megszurkáljuk villával és elősütjük a tésztát kb. 10 percig. Amíg a tészta sül, addig a maradék tésztát a lehető legvékonyabbra kinyújtjuk lisztezett felületen és ujjnyi széles csíkokra vágjuk. Az elősütött tésztára simítjuk a málnás tölteléket, majd elrendezzük rajta a tésztacsíkokat és megkenjük a tojás sárgájával. Visszatesszük a sütőbe és 20 perc alatt készre sütjük a süteményt.

Az eredeti receptet ITT találtam.

A bejegyzés trackback címe:

https://katakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr4416267258

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása