Nálunk a krémes sütik tuti befutók. Minél kevesebb a tészta, annál nagyobb eséllyel fog sikert aratni. Nem kételkedtem ebben a receptben sem, tudtam, hamar a kedvencek közé kerül.
Hozzávalók:
A tésztához:
7 tojás sárgája
20 dkg kristálycukor
20 dkg finomliszt
1 csomag sütőpor
2 evőkanál kakaó
11 evőkanál víz
2 evőkanál olaj
A krémhez:
7 tojás fehérje
10 evőkanál kristálycukor(vagy kevesebb, ízlés szerint)
2 csomag vaníliás pudingpor (főzős)
6 dl tej
A tetejére:
4 dl habtejszín
reszelt csokoládé
A sütőt melegítsük elő 180 fokra (alsó-felső sütés.) A tojások sárgáját fehéredésig keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a vizet, az olajat, aztán hozzádolgozzuk a sütőporos lisztet amibe a kakaóport is beleszitáltuk. Sütőpapírral bélelt tepsiben süssük 20 percig a piskótát.
Amíg a piskóta sül, készítsük el a krémet. A pudingporból, a cukor feléből és a tejből a megszokott módon készítsünk pudingot, és jól sűrítsük be. A tojások fehérjéit a maradék cukorral verjük kemény habbá. Óvatosan keverjük a még forró pudinghoz a habot, majd kenjük a tészta tetejére, és tegyük vissza a sütőbe további 10 percre. Hagyjuk teljesen kihűlni.
Amikor teljesen kihűlt, a felvert tejszínhabbal és reszelt csokoládéval díszítjük.
Az eredeti receptet ITT találtam.