Amerikai krémes - Kata konyhájából
2020. október 31. írta: orkat

Amerikai krémes - Kata konyhájából

Nálunk a krémes sütik tuti befutók. Minél kevesebb a tészta, annál nagyobb eséllyel fog sikert aratni. Nem kételkedtem ebben a receptben sem, tudtam, hamar a kedvencek közé kerül.

1_71.jpg

Hozzávalók:

A tésztához:

7 tojás sárgája

20 dkg kristálycukor

20 dkg finomliszt

1 csomag sütőpor

2 evőkanál kakaó

11 evőkanál víz

2 evőkanál olaj

A krémhez:

7 tojás fehérje

10 evőkanál kristálycukor(vagy kevesebb, ízlés szerint)

2 csomag vaníliás pudingpor (főzős)

6 dl tej

A tetejére:

4 dl habtejszín

reszelt csokoládé

A sütőt melegítsük elő 180 fokra (alsó-felső sütés.) A tojások sárgáját fehéredésig keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a vizet, az olajat, aztán hozzádolgozzuk a sütőporos lisztet amibe a kakaóport is beleszitáltuk. Sütőpapírral bélelt tepsiben süssük 20 percig a piskótát.

Amíg a piskóta sül, készítsük el a krémet. A pudingporból, a cukor feléből és a tejből a megszokott módon készítsünk pudingot, és jól sűrítsük be. A tojások fehérjéit a maradék cukorral verjük kemény habbá. Óvatosan keverjük a még forró pudinghoz a habot, majd kenjük a tészta tetejére, és tegyük vissza a sütőbe további 10 percre. Hagyjuk teljesen kihűlni.

Amikor teljesen kihűlt, a felvert tejszínhabbal és reszelt csokoládéval díszítjük.

Az eredeti receptet ITT találtam.

A bejegyzés trackback címe:

https://katakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr7316267148

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása