Ribizlis sütemény Kata konyhájából
2019. július 23. írta: orkat

Ribizlis sütemény Kata konyhájából

Omlós diós tészta, ragacsos mandulás habcsók, fanyar roppanós ribizli, édes krémes tojáshab.  Kell ennél több?

67158903_431979897395782_8443083295008227328_n.jpg

Hozzávalók (16 szelethez):

20 dkg vaj (puha)

35 dkg cukor

1 csipet só

3 tojás

10 dkg darált dió

27,5 dkg finomliszt

75 dkg ribizli

10 dkg mandulás csók (lehet mogyorós is) RECEPT LINK

1 teáskanál citromlé

 

A vajat 10 dkg cukorral és sóval habosra keverjük. A tojásokat szétválasztjuk. A 3 sárgáját egymás után a vajhoz keverjük. A fehérjét a hűtőbe tesszük. A diót a liszttel együtt a tésztához gyúrjuk. Az elkészült tésztát 30 percig hűtőben, letakarva pihentetjük.

A tésztát a pihenőidő leteltével lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk, és kibélelünk vele egy 26 cm átmérőjű kapcsos tortaformát úgy, hogy kb 2 cm magas pereme legyen. Villával alaposan megszurkáljuk, és 200 fokra előmelegített sütőben 12 percig sütjük. Közben megmossuk a ribizlit, lecsepegtetjük, villával leszemezgetjük. Megszórjuk a maradék cukor felével.

A mandulás csókot fagyasztózacskóba téve nyújtófával szétmorzsoljuk, az elősütött tortalapra szórjuk és elrendezzük rajta a jól lecsepegtetett ribizlit. A tojásfehérjét a maradék cukorral és a citromlével fényes, vágható keménységű habbá verjük és a ribizlis réteget betakarjuk vele. A süteményt visszatesszük a sütőbe és nagyjából 10 perc alatt világossárgára, készre sütjük.

A tortát a formában hagyjuk teljesen kihűlni, csak ezután lehet szépen szeletelni.

Igazán finom, nyári, frissítő édesség!

67027359_2149965711792460_2648825409411481600_n.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://katakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr1014976240

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.