Krémes... Lágy, vaníliás, főzött krém. Zizegős leveles tészta. Finom édes illat. Kevés porcukorral meghintve. Hmmm...
Hozzávalók:
1 csomag leveles tészta (friss)
6 tojás
2 dl tej
6 dkg rétesliszt
1 csomag vaníliás cukor
15 dkg cukor
A sütőt melegítsük elő 220 fokra. A friss leveles tésztát tekerjük ki, vágjuk félbe, és fektessük sütőpapírral bélelt tepsibe, jó alaposan szurkáljuk meg villával, majd süssük készre, nagyjából 10 perc alatt. Így két, egyforma nagyságú tésztalapot kapunk, ami a süteményünk alja, illetve teteje lesz.
A krémhez a tojássárgákat a liszttel, meg egy kevés tejjel keverjük simára. A maradék tejet a cukorral forraljuk föl, öntsük bele a tojásos keveréket, majd lassú tűzön főzzük sűrűre. A tűzről levéve könnyedén forgassuk bele az időközben kemény habbá vert tojásfehérjét is.
Az egyik kisült tésztalapot fektessük, egy vele azonos méretű, magasabb falú tepsibe. Simítsuk el rajta a krémet, majd hagyjuk szikkadni 10-15 percig. A másik tésztát vágjuk egyforma négyzetekre, úgy helyezzük a krémre. Kicsit rá is lehet nyomkodni, majd hagyjuk hűtőszekrényben megdermedni. Tálalás előtt szórjuk meg porcukorral és a négyzetek közt szeleteljük!