Jégvarázsos madártej torta - igazi csajos szülinapi sütemény
2018. október 31. írta: orkat

Jégvarázsos madártej torta - igazi csajos szülinapi sütemény

44856232_1821857141245799_3212671228586229760_n_masolata.jpg

Hozzávalók (34x25 cm-es tepsihez - A4-es ostyához):

A piskótához:

8 tojás (L-es)

16,5 dkg cukor

1 csomag sütőpor

21 dkg liszt

8 evőkanál baracklekvár

A krémhez:

7 dl tej

11 tojássárgája

1,5 csomag vaníliás pudingpor

10 dkg cukor

1 csomag vaníliás cukor

7 dkg vaj

7 dl habtejszín (hideg)

3 teáskanál zselatin

A fehérjehabhoz:

5 tojásfehérje

35 dkg porcukor

A piskótához válasszuk ketté a tojásokat, a fehérjét verjük kemény habbá a cukorral, majd adjuk hozzá a tojássárgákat, végül forgassuk bele a sütőporral elkevert lisztet. Kenjük sütőpapírral bélelt, kb. 34x25 cm-es tepsibe a masszát. 170 fokra előmelegített sütőben (alsó-felső sütés)  kb. 20 perc alatt süssük készre a piskótalapot, majd hűtsük ki. Ezután lehúzzuk róla a sütőpapírt, vágjuk félbe, majd tegyük vissza a formába, és vékonyan kenjük meg baracklekvárral.

A krémhez kevés tejben keverjük el a tojássárgákat, adjuk hozzá a vaníliás pudingport és a cukrokat. A maradék tejet forraljuk fel, majd sűrítsük be a pudingos keverékkel. Vegyük le a tűzről, keverjük hozzá a vajat., majd hűtsük ki. Hűlés közben kevergessük, hogy sima legyen. Amikor már kihűlt, forgassuk hozzá a habbá vert tejszínt, és a 1,5 dl vízben megduzzasztott, majd (mikróban) megmelegített zselatint. A krém 2/3-át egyenletesen oszlassuk el a piskótalapon, fektessük rá a másik lapot, majd tegyük hűtőszekrénybe dermedni. Pár óra elteltével vegyük ki a hűtőből, kenjük meg a piskóta tetejét lekvárral és oszlassuk el rajta a maradék vaníliás krémet. Újra tegyük hűtőbe dermedni.

Minél közelebb a tálaláshoz - A habhoz kezdjük el felverni a tojásfehérjét, és folyamatosan adagoljuk hozzá az átszitált porcukrot. Mikor elfogyott, tegyük vízgőz fölé helyezett fémedénybe, és verjük tovább, amíg sűrű, fényes habot kapunk. Csillagcsöves nyomózsákból díszítsük a sütemény tetejét, oldalát ízlés szerint. Forró vízbe mártott késsel lehet a legszebben szeletelni.

Díszítéshez használhatunk ehető ostyát is (A4-es méret), amelyre tetszés szerinti mintát nyomtathatunk, így az Ünnepelt kívánsága szerinti torta készülhet.

44870335_1821857204579126_3837645109671755776_n.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://katakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr6514335767

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.